Поділитись:

Меркель припускає, що путін чекав на її відставку, перш ніж напасти на Україну

Субота, 18 червня 2022, 08:50
Меркель припускає, що путін чекав на її відставку, перш ніж напасти на Україну

Колишній канцлер Німеччини Ангела Меркель припустила, що її відставка могла бути однією з подій, на яку чекав російський диктатор путін, перш ніж розпочати повномасштабну війну проти України.

Про це Меркель заявила в інтерв'ю німецькій медіагрупі Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND), – пише Укрінформ. 

«Моя відставка могла мати такий самий вплив, як вибори у Франції, виведення військ з Афганістану та застій у виконанні Мінських угод», – сказала Меркель, відповідаючи на запитання, чи чекав путін зі своїм вторгненням в Україну доти, доки вона не піде з посади канцлера.

Водночас Меркель визнала власне безсилля у спробах вплинути на російського диктатора наприкінці свого терміну. Вона зазначила, що переговори з ним наприкінці її каденції очільниці уряду Німеччини не мали жодного сенсу й не дали жодного результату.

«Було ясно, що я не буду на посту довго, і тому я просто повинна заявити, що різні спроби минулого року не мали жодної дії», – заявила колишній канцлер.

За словами Меркель, у 2021 році вона намагалася поговорити з путіним про новий порядок європейської безпеки та бачить причину провалу у потрясіннях на Заході того часу.

«З одного боку, путін більше не був готовий до саміту в нормандському стилі. З іншого боку, мені не вдалося створити додатковий європейсько-російський дискусійний формат про європейський безпековий порядок поряд з нормандським форматом», – заявила Меркель.

Разом з тим політикиня у відставці зазначила, що не виключає своєї ймовірної участі у процесі перемовин щодо закінчення війни в Україні. Втім на питання, чи готова вона виступити як посередниця між українською та російською сторонами, Меркель відповіла, що «це питання наразі не обговорювалось».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів