Британія наклала санкції на патріарха Кирила

Четвер, 16 червня 2022, 16:45

Британія наклала санкції на главу російської православної церкви патріарха Кирила (Володимира Гундяєва) та ще низку осіб за війну рф проти України.

Про це оголосила міністерка закордонних справ Ліз Трасс, – повідомляє «Європейська правда».

«Сьогодні ми застосовуємо заходи проти тих, хто уможливлює війну путіна проти України та невимовні страждання, включно з примусовим вивезенням та усиновленням дітей. Ми продовжимо невтомно захищати свободу і демократію та підтримувати тиск на путіна, доки Україна побачить успіх», – заявила Ліз Трасс. 

Окрім патріарха Кирила, під санкції потрапила уповноважена рф з прав дітей Марія Львова-Бєлова у зв’язку з примусовим вивезенням росією близько 2000 українських дітей з окупованих територій Луганщини та Донеччини та створенням процедури, що спрощує їхнє всиновлення у росії.

Це також депутат московської думи Сергій Савостьянов, який публічно підтримує російську агресію; президент і член правління авіакомпанії «Волга-Днепр» Олексій Ісаякін, оскільки компанія залучена до важливої логістики в інтересах держави; чотири полковники з 64-ї окремої мотострілецької бригади, яка «відзначилася» злочинами проти цивільного населення у Бучі, а також члени так званого «Комітету порятунку за мир та порядок» – колаборантського утворення у Херсонській області. 

Санкції передбачають замороження активів та забороняють британським громадянам і компаніям мати справу з коштами чи ресурсами, які знаходяться у володінні чи контролюються підсанкційними особами, чи надавати їм якісь кошти чи економічні ресурси – як на території Британії, так і у світі. Також передбачається заборона на поїздки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: