Поділитись:

Лише 1% поранень на фронті – кульові, 99% – від артилерії, – Геннадій Друзенко (відео)

Четвер, 16 червня 2022, 14:17
Лише 1% поранень на фронті – кульові, 99% – від артилерії, – Геннадій Друзенко (відео)

фото ілюстративне

Українська армія дуже виграє у мотивації, але суттєво програє за кількістю важкого артилерійського озброєння, РСЗВ, ракет.

Про це розповів очільник та співзасновник Першого добровольчого мобільного шпиталю (ПДМШ), український юрист та конституціоналіст Геннадій Друзенко в інтерв'ю Ukrlife.TV.

У боях на Донбасі українським військовим дуже бракує важкої зброї. Наразі співвідношення в озброєнні ЗСУ та російської армії коливається в межах 1:10 – 1:20.

«Нам «насипають» 10, ми відповідаємо раз», – зазначив Геннадій Друзенко, цитуючи слова бійця.

Зі слів очільника ПДМШ, на відміну від Київської кампанії, на Донбасі стрілкових поранень майже немає – це не більше 1 %.

«В нас 506 поранених за травень, з них 5-6 – з пораненнями від кулі. Решта 99 % – це мінно-вибухові поранення. Це величезні шматки заліза, які просто «виносять» частини тіла, відривають руки, ноги, розпорюють грудну клітину, живіт...», – розповів він.

Тобто бої, в яких отримують поранення наші захисники, – це насамперед артилерійська дуель, тобто часто ні наші воїни, ні орда навіть не бачать один одного в очі.

Також до втрат призводять бомбування – те, чого не було у попередню стадію війни. 500-кілограмові та тонні бомби залишають після себе величезні вирви і значну кількість жертв.

Зі слів Геннадія Друзенка, росіяни зробили висновки після Київської кампанії, і ніхто вже не йде в бій з міліцейськими щитами та з парадною формою. Деякі групи російських військових працюють дуже професійно, очевидно, ті, хто пройшов Сирію, Лівію. Працюють в сучасному стилі.

«Єдине, в чому вони реально програють, – це мотивація. Бо ми знаємо, за що воюємо, а вони – ні», – додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів