Поділитись:

Все для фронту: Зеленський анонсував боротьбу з тіньовою економікою

Субота, 11 червня 2022, 11:44
Все для фронту: Зеленський анонсував боротьбу з тіньовою економікою

Президент України Володимир Зеленський анонсував боротьбу з тіньовою економікою, не дивлячись на те, що неофіційний дохід став єдиною можливістю для виживання деяких українців.

Про це йдеться у звернені глави держави від 10 червня.

«Зараз в Україні багато дискусій про те, якою має бути економічна політика держави та в час війни, і тоді, коли повернемо мир. Хочу підкреслити одну деталь. І ця деталь – фундаментальна. Ми вже маємо звикати до того, що в суспільстві можуть бути тільки дві частини – ті, хто захищає нашу незалежність, і ті, хто працює так, щоб забезпечити цей захист. І це не питання тієї чи іншої економічної доктрини, не питання тієї чи іншої політичної позиції. Ми просто не можемо собі дозволити, щоб в країні залишалася тіньова частина економічного життя», – наголосив Зеленський.

Разом з тим президент додав, що розуміє, що в частині регіонів України зараз будь-яка економічна активність – офіційна чи неофіційна – є питанням просто виживання.

«Але якщо ми говоримо про нормальне, стабільне й міцне життя суспільства, роботу держави, про нашу оборону, то маємо розуміти: є ті, хто служить, і є ті, хто забезпечує своєю роботою тих, хто служить. Отже, це офіційна зайнятість. Це сплата податків. Це максимальне розширення економічних можливостей в нашій країні на легальному ґрунті. І це повна модернізація державних інституцій. Усі, хто працює в українській політиці, хто впливає на суспільну дискусію, мають усвідомити, що тіньового в країні більше не буде», – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, що скоро українським чоловікам можуть дозволити виїжджати за кордон на певних умовах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів