Поділитись:

"Це додатковий стимул для студентів", – ректор СНУ про стипендії у 2017 році

П'ятниця, 02 грудня 2016, 16:58

Змінена система стипендійного забезпечення у 2017 році, де студенти отримуватимуть грошову допомогу за новим рейтинговим підходом, буде додатковим стимулом для всіх студентів.

Про це у коментарі діловому виданню Волині "Конкурент" розповів ректор Східноєвропейського національного університету Ігор Коцан.

Із його слів, якщо раніше стипендії отримували студенти з державної форми навчання, які мали середній бал – чотири, то тепер Міносвіти пропонує рейтинговий підхід.

"Наприклад, 100 студентів можуть мати середній бал 4, а серед них буде складений рейтинг, де виберуть 50 найкращих. Це додатковий стимул для студентів", – підкреслив ректор СНУ.

Також він наголосив, що потрібно зробити рівні умови для всіх студентів.

"У всьому світі є дуже простий принцип: платна форма або державна. Коли всі студенти вчаться на платній формі навчання, то є стимул у всіх студентів для того, щоб бути кращими й отримати стипендію. Виходить так, що студенти, які вчаться на платній формі навчання, позбавлені стимула. Буває так, що студент, який вчиться на платній формі навчання, в рейтингу на першому місці, але участь в конкурсі на стипендію взяти не може", – резюмував Ігор Коцан.

Надрукувати
мітки:
коментарів