Поділитись:

Російські війська присутні у десяти містах Білорусі

П'ятниця, 10 червня 2022, 17:10
Російські війська присутні у десяти містах Білорусі

Російські війська на території білорусі розмістили в десяти населених пунктах.

Як передає Укрінформ, про це заявив речник Міноборони Олександр Мотузяник в ефірі загальнонаціонального телемарафону, коментуючи питання щодо концентрації російських військ поблизу білорусько-українського кордону.

«Щодо російських військ одразу скажу: вони там є. Я не скажу вам точну кількість, але дислокуються російські підрозділи. Близько десяти населених пунктів, де військовослужбовці армії росії є. Крім того, ми знаємо про оперативно-тактичні ракетні комплекси «Іскандер», які також розгорнуті на території білорусі, і це несе загрозу продовження завдання ракетних ударів по нашій території», – заявив Мотузяник.

Крім того, речник відзначив, що упродовж останніх кількох тижнів збройні сили білорусі у складі до семи батальйонів намагаються «прикривати» ділянку білорусько-українського кордону. Це виключно демонстраційні дії, оскільки з боку України ніякої загрози для Білорусі бути не може.

«Можливий напад України на територію Білорусі звучить ще смішніше, ніж можливий напад на територію росії», – заявив Мотузяник.

Водночас він нагадав, що Білорусь погрожує збільшити чисельність збройних сил республіки до 80 тисяч.

В оборонному відомстві України, за словами Мотузяника, в найближчій перспективі не бачать створення якогось потужного угруповання в Білорусі.

«Це більше демонстраційні дії, в тому числі з боку підрозділів російської армії. І основна мета – це відтягнути наші сили, не допустити їх перекидання на інші напрямки», – вважає Мотузяник.

Нагадаємо, що російські командири продають пайки своїх солдатів, тому ті продовжують харчуватися собаками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів