Поділитись:

У Ягодині викрили зловживання гуманітаркою на 9 млн гривень

Четвер, 09 червня 2022, 20:52
У Ягодині викрили зловживання гуманітаркою на 9 млн гривень

Протягом березня-травня цього року, семеро волинських перевізників здійснили 17 поїздок до Нідерландів, таким чином через пункт пропуску «Ягодин» вони ввезли 208 тонн харчів для дорослих, дітей і тварин, як гуманітарну допомогу. Втім, згодом з'ясувалося, що отримувачі не володіють жодною інформацією про ці вантажі.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці Волинської митниці.

«У ході перевірки встановлено, що впродовж березня - травня цього року 7 волинських автоперевізників на замовлення рівненської організації здійснили 17 рейсів до Нідерландів. Від тамтешнього донора вони отримали загалом 208 тонн допомоги у вигляді харчових продуктів, тваринних кормів, сухих сумішей та засобів гігієни для дітей. Вартість товару становить майже 9 млн грн», – йдеться в повідомленні.

Митники пояснюють: «У спрощених митних деклараціях про визнання вантажу гуманітарною допомогою вказувався один і той же благодійник, однак різні отримувачі та місця фактичної доставки. На офіційні запити фахівців управління боротьби з контрабандою щодо підтвердження або спростування фактів, нідерландський донор підтвердив свою благодійну діяльність, а зазначені у деклараціях отримувачі відповіли, що "не володіють інформацією про отримання вантажів гуманітарної допомоги від цього відправника"»

Зазначається, що вчинені правопорушення кваліфікуються як: Заволодіння чужим шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство, ст. 190 ККУ) чи незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги (ст. 201-2 ККУ).

Обидві статті передбачають кримінальну відповідальність за скоєне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів