Поділитись:

У росії на війну з Україною обманом завозять найманців (відео)

Четвер, 09 червня 2022, 23:49
У росії на війну з Україною обманом завозять найманців (відео)

У російській федерації почали вдаватися до обману, щоб завербувати людей на війну в Україні.

Про це Служба безпеки України повідомляє в телеграмі.

Так, у Луганській області була захоплена чергова «партія» військовополонених з російської федерації. Ними виявилися жителі республіки Марій Ел, Татарстану та москви.

Як з'ясувала СБУ, чоловіки планували працювати охоронцями й техніками на нафтових вежах, захищати їх від піратів, а натомість опинилися на війні. Усі троє були завербовані через приватну військову компанію "Євро Поліс" (м. Краснодар, рф) за трудовими контрактами.

За словами одного з полонених, перед тим, як піти на вахту, яка мала тривати чотири місяці, вони укладали цивільноправовий договір.

Інший військовополонений повідомив, що після приїзду в Луганську область їм заявили: «Назад пути нету, то есть, бежать смысла нету… Будете бежать – по вам сработают наши же».

Таким чином найманці стали фактично «гарматним м’ясом» у боях зі Збройними силами України поблизу населених пунктів Богуславське, Комишуваха та Вікторівка Луганської області. За даними СБУ, їх покинув командир, а потім накрила власна артилерія.

Полонені співпрацюють зі слідчими Служби безпеки України. Усі показання військових документуються, а матеріали будуть передані до суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів