Поділитись:

Ніч в областях: ракетний удар по Житомирщині, бої на Донбасі і Херсонщині

Четвер, 09 червня 2022, 10:51
Ніч в областях: ракетний удар по Житомирщині, бої на Донбасі і Херсонщині

Російські загарбники продовжують активно обстрілювати схід і південь України, у результаті чого є загиблі у Харківській, Луганській та Донецькій областях, в міста на Херсонщині окупанти вже перевозять свої родини.

Про це пише Українська правда.

Дніпропетровська область: ніч без тривог, але з обстрілами. Ворог знову ударив з артилерії по Зеленодольській громаді. Є пошкоджені будинки, наслідки з’ясовуються. Люди не постраждали.

Сумська область: пізно ввечері були обстріли прикордоння з мінометів та артилерії. Вночі ­– тихо, навіть без тривог.

Житомирська область: вночі зазнала ракетного удару. Пошкоджена будівля. Загиблих та постраждалих немає. Деталі уточнюються.

Харківська область: ніч знову з обстрілами. Унаслідок російських ударів із РСЗВ у Новобаварському районі Харкова сталися пожежі в кафе, магазині та шкільній бібліотеці. Попередньо, двоє людей загинули, четверо зазнали поранення. По області зазнавали обстрілів Чугуївський, Богодухівський та Ізюмський райони. Інформація уточнюється.

Луганська область: Сєвєродонецьк – в епіцентрі подій. Ввечері окупанти двічі поцілили по «Азоту». Пошкоджено щонайменше два цехи у різних кінцях хімічного підприємства. Один із них – цех виробництва аміаку. З мінометів, артилерії та реактивних систем залпового вогню окупанти обстріляли Сєверодонецьк, Лисичанськ, Привілля, Оріхове, Устинівку, Гірське, Катеринівку, Білогорівку, Миколаївку, Комишуваху, Павлоград, що під Сєвєродонецьком. По Тошківці окупанти завдали авіаудару. По області 4 людей загинуло, 5 – поранених.

Донецька область: активні бойові дії вздовж всієї лінії фронту. Ворог завдав ракетних ударів по Бахмуту, Кураховому, Щурове, бив з важкої артилерії по Авдіївці, Мар'їнці, Красногорівці. За добу 4 людей загинуло, 11 поранені. Область залишається без газу. Частково – без води й електрики. До понад 330 населених пунктів, де відсутнє електропостачання, додався Торецьк – під час обстрілу пошкоджена лінія 110 кВт. Триває евакуація населення з контрольованої частини території області.

Миколаївська область: вночі окупанти обстріляли Інгульську громаду. Обстріли були переважно поза межами населених пунктів. Потерпілих і пошкоджень немає. Тривають обстріли у Березнегуватській громаді. Одна людина загинула. Пошкоджені житлові будинки. Миколаївський район: вночі внаслідок обстрілів Куцурубської громади в селі Прибузьке пошкоджена лінія електропередачі. Постраждалих немає.

Херсонська область: ситуація залишається напруженою. Гучні вибухи протягом дня та ночі були чутно й у Херсоні, і в передмістях. Понад тиждень у самому Херсоні та у багатьох тергромадах немає мобільного та інтернет-зв'язку, проблеми зі зняттям готівки, зокрема, пенсій. Натомість окупаційна влада заявляє про запуск свого інтернету, який буде блокувати доступ до українських сайтів. У Херсоні та великих містах почала з’являтися інформація про те, що окупанти перевозять в міста свої родини.

Відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Вінницькій, Одеській, Запорізькій, Тернопільській, Хмельницькій, Кіровоградській, Черкаській, Чернігівській, Полтавській та Київській областях.

Нагадаємо, що Сполучені Штати відправили чергову партію причіпних гаубиць M777 в рамках пакета військової допомоги Україні для боротьби з російським вторгненням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів