Поділитись:

Є ризик завезення холери на Волинь, – обласний лабораторний центр (відео)

Четвер, 09 червня 2022, 08:31
Є ризик завезення холери на Волинь, – обласний лабораторний центр (відео)

Окрім інфекцій, які традиційно реєструються на території Волині, існує ризик завозу холери з південних областей, де ця хвороба є ендемічною.

Про це заявила заступниця генерального директора з дослідження біологічних факторів Ірина Єнжиєвська, – повідомили у Волинському обласному лабораторному центрі. 

«У нас є чітка система епідеміологічного нагляду і моніторингу за холерою. Кожен випадок діареї з тяжким перебігом підлягає окремому лабораторному дослідженню. Такі дослідження розпочинаються щороку з 1 травня і закінчуються наприкінці літа, коли минає епідемічний сезон цієї хвороби. Наразі випадків, де б можна було запідозрити холеру, на сьогодні в області не було», – зазначила вона. 

Окрім того, працівники з поверхневих водойм, місць рекреації, річок, водозабору збирають зразки для забезпечення епідеміологічного нагляду. Також досліджується питна вода. За час моніторингу не було зафіксовано випадків навіть із підозрою на холеру.

«В області є план готовності на випадок реєстрації хвороб, що мають міжнародне значення. Завдяки такій системі епідеміологічного нагляду навіть один випадок холери буде доволі швидко діагностований, і запуститься система реагування, яка дозволить його локалізувати», – пояснила Ірина Єнжиєвська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів