Поділитись:

Закарпатські паливні компанії не ділитимуться імпортним пальним з іншими областями

Середа, 08 червня 2022, 14:05

Закарпатські паливні компанії, що імпортують пальне з ЄС, не транспортуватимуть пальне в інші регіони країни до забезпечення потреб області.

Про це у середу, 8 червня, заявив повідомляє очільник Закарпатської ОВА Віктор Микита, передає «Укрінформ».

«Закарпатські місцеві паливні компанії відмовилися постачати пальне в інші регіони, допоки не буде забезпечено потребу нашої області. І це навіть попри надрентабельні пропозиції», – зазначив Микита.

За його словами, на Закарпатті для бізнесу створили механізми та умови, завдяки яким імпорт нафтопродуктів з країн ЄС здійснюється максимально швидко, без штучних перешкод, бюрократії тощо.

В області побільшало гравців на місцевому паливному ринку – їх кількість зросла до 40 % (до повномасштабної війни частка місцевого бізнесу, що завозила нафтопродукти з ЄС на ринку палива в області, становила 5 %).

Місцеві оператори значно збільшили поставки пального на Закарпаття з Європи – уклали договори із компаніями зі Словаччини та Австрії. Решту пального в область постачають загальнонаціональні мережі.

Нагадаємо: прикордонники та митники першочергово пропускають бензовози, які їдуть в Україну з пальним та за пальним в країни ЄС. «Зелені коридори» для них погоджені із суміжними країнами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів