Треба навчитися жити в постійному воєнному стані: Подоляк звернувся до тих, хто втомився від війни

Вівторок, 07 червня 2022, 00:17

Якщо українське суспільство дозволить собі забути про війну та припинить бути ефективним тилом для армії, російські війська продовжать нести біль, страждання та смерть у кожен населений пункт.

Не треба тікати від реальності, а потрібно її прийняти і навчитися жити в постійному воєнному стані – за прикладом того ж Ізраїлю.  Про це радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк написав у мережі 7 червня.

Втомилися від війни? Розумію. Це справді дуже важко. І тому дехто сьогодні намагається сховатися від війни й повернутися до довоєнного типу життя. Але так не вийде. Це просто спроба втекти від реальності, спроба сформувати мильну бульбашку – ілюзію мирного життя, у якій виносять війну за дужки й повертаються до звичних повсякденних ритуалів", – йдеться у заяві.

Подоляк додав, що відновити контроль над власним життям після пережитого стресу – це абсолютно природна реакція психіки, проте й класичний самообман, адже нічого не закінчилося. 

Радник голови ОП нагадав, що "війна триває на території всієї країни".

"Росію не цікавлять окремі області. Росію цікавить повне захоплення України, включно з Києвом, повалення державності та відродження квазі-СРСР. Перечитайте це ще раз. Для рф прийнятна будь-яка ціна та немає червоних ліній. 24 лютого вони вже мали план убивства десятків тисяч людей, привезли мобільні крематорії та підготували нормативні документи з масових поховань. Вони публічно заявляли, що планують "денацифікувати" – тобто вбити – два мільйони українських громадян", – йдеться у дописі Подоляка.

Він продовжив, що російські варвари несуть біль, страждання та смерть у кожен населений пункт, знищують цілі міста, ґвалтують жінок, вбивають чоловіків зі зав'язаними за спинами руками та грабують оселі. 

"Російські війська нікуди не зникли. Вони сьогодні оскаженіло нищать наш схід, а також залякують підвалами наш південь. Якщо суспільство дозволить собі забути про війну й перестане бути ефективним тилом для армії, вони продовжать це робити. Сьогодні ти забув про війну, а завтра десь знову з’явиться труп, який лежить на асфальті зі зв'язаними руками", – наголосив радник голови ОП.

"Тому не потрібно тікати від реальності, а потрібно її прийняти й навчитися жити в постійному воєнному стані – за прикладом того ж Ізраїлю. Немає нічого поганого в тому, аби продовжувати жити. Сходили в кафе чи в кіно? Зводили дитину в парк? Придбали новий посуд для дому? Наші захисники б'ються за те, щоб Україна могла продовжувати жити. Але, продовжуючи жити, не забувайте запитувати себе кожного дня: що сьогодні я зробив для наших захисників і для майбутньої перемоги? І якщо раптом у вас не буде відповіді – час щось змінювати", – резюмував Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: