Поділитись:

Луцьк — чарівна перлина Волині

Понеділок, 06 червня 2022, 15:43
Луцьк — чарівна перлина Волині

Луцьк — місто на Волині, колоритна краса якого варта того, щоб її побачив кожний. Прекрасні парки, цікава архітектура, історичні пам'ятки — нудьгувати тут буде ніколи. Також у місті є безліч сучасних розваг, атмосферних ресторанів, магазинів, дитячих майданчиків.

У яку пору року найкраще відвідувати Луцьк?

Погода у Луцьку комфортна майже цілий рік. Літо зазвичай тепле, не спекотне, середня температура повітря вдень становить +24 °C, найтепліше в серпні. У цей період часто дощить, тому перед тим, як їхати у поїздку, потрібно обов'язково переглянути прогноз погоди. Можливо, варто навіть дізнатися, якою буде погода в Луцьку на місяць. Ці дані будуть точними не на 100%, але вони дадуть змогу побачити загальну картину і вирішити, чи  планувати відвідини міста на цей період, чи краще трохи відкласти, щоб не зіпсувати відпочинок.

Осінь у Луцьку доволі прохолодна, з великою кількістю опадів. Найчастіше дощить у жовтні, а от у листопаді зазвичай сухо.

Зима в Луцьку м'яка, без різких перепадів температур, найтепліше в грудні. Середня температура повітря взимку — -2 °C. Сніжить часто, але сніговий покров невисокий.

Для луцької весни характерні коливання температури від плюсової до мінусової, отже, в цей період також обов'язково потрібно стежити за прогнозом погоди.

Що подивитися в Луцьку?

У Луцьку є багато цікавих місць. Найпопулярнішими серед туристів і найулюбленішими у містян є:

  • Замок Любарта — це найстаріша споруда у місті з романтичною історією. Замок збудував литовський князь Дмитрій-Любарт для своєї коханої дружини. Вежі фортеці з'єднані між собою муром, що символізує нескінченне кохання. Три вежі також є символом Віри, Надії та Любові. Кажуть, дружина Любарта рано пішла з життя, так і не побачивши свій подарунок. Замок пережив безліч нападів, вистояв і гарно зберігся до наших часів.
  • Вулиця Лесі Українки — центральна пішохідна вулиця міста, вимощена бруківкою. Місце дуже доглянуте, гуляти тут комфортно і приємно. По обидві сторони вулиці розташовані численні кав'ярні, магазини, книжковий пасаж, є зручні лави для перехожих. Її завжди гарно прикрашають перед святами, тут дуже атмосферно.
  • Центральний парк культури і відпочинку ім. Лесі Українки — прекрасне місце для тривалих прогулянок і розваг. Тут є «Алея казок», «Алея парасольок» та інші тематично оформлені місця. Також на території функціонують атракціони, іподром і зоопарк. Парк сучасний, виглядає по-європейськи — чудове місце для відпочинку всією родиною.

У Луцьку є ще багато визначних пам'яток, які варто побачити. Це Луцька синагога, будинок скульптора Голованя, кафедральний костел Святих апостолів Петра і Павла... За один день точно все не обійдеш. Тому перед тим, як вирушати в подорож до Луцька, подивіться прогноз погоди, щоб її примхи не зіпсували плани і настрій.

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
21 квітня 2024
09:14
20 квітня 2024