Поділитись:

Російська влада масово закуповує сотні могил у різних регіонах держави

Понеділок, 06 червня 2022, 14:11
Російська влада масово закуповує сотні могил у різних регіонах держави

У різних регіонах росії почали скуповувати могили у великих масштабах. Це може бути свідченням масової загибелі росіян на території України.

Про це повідомляє Цензор.

«Російська влада у багатьох регіонах скуповує сотні могил для громадян, чиї похорони не можуть сплатити сім'ї. Закупівель такого масштабу в минулі роки не було», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на порталі «Госзакупок» у травні з'явилося багато лотів на організацію поховань у різних містах. Як правило, могили закуповують для людей без родичів або незахищених соціальних груп (чиї сім'ї не можуть організувати похорон), при цьому кількість могил аномальна.

Наприклад, у Хабаровському краї замовили вирити одразу 700 могил. Аналогічний контракт був п'ять років тому – але лише на 120 могил, при цьому дорожчий за нинішній. Тобто нинішні поховання організують нашвидкуруч.

У Красноярську купують майже 100 могил – загалом уперше в історії замовника, який раніше робив закупівлі у сфері ЖКГ.

У Копейському районі Челябінської області замовили поховання одразу 37 померлих. У Карелії – 39.

А в Мурманську не зазначено кількості нових поховань: у документації сказано, що вони плануються «чергами».

«Як ми розповідали, сотні тіл загиблих на українській війні ще чекають на повернення на батьківщину і зберігаються в рефрижераторах на залізничних коліях - такі потяги охрестили "поїздами мертвих". РФ не поспішає забирати своїх загиблих бійців та відмовляється повідомляти про втрати. У Києві стверджують, що їхня кількість перевищила 30 000», – зазначено в повідомленні. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів