Поділитись:

Майже удвічі: у приміських маршрутках Луцька дорожчає проїзд (відео)

Автор: Міла Роспопа |
Понеділок, 06 червня 2022, 12:13
Майже удвічі: у приміських маршрутках Луцька дорожчає проїзд (відео)

Перевізник у Луцькій громаді суттєво підвищив вартість проїзду у приміському громадському транспорті. Пасажири скаржаться, що тепер доїхати з Кульчина до Луцька стало на 11 гривень дорожче, і навіть проїзд між сусідніми Клепачевом і Жидичином коштує тепер не менше 20 гривень. Підприємець пояснює, що такі ціни диктує ринок. Міська рада ціну не погодила, бо перевізник не надав детальних розрахунків з обґрунтуванням тарифу. Попри це, з понеділка, 6 червня пасажири мають платити більше.

Про проблему журналістам сайту луцьких новин «Конкурент» повідомила мешканка села Кульчин Наталія Огей. За її словами, інформація про зростання вартості проїзду висіла у салоні маршрутки «Клепачів – РЦ «Промінь» вже більше тижня, однак на скільки саме зросте ціна, і коли, ніхто не повідомляв. 

«Не було жодної таблички, жодного, навіть усного попередження від водія. Сьогодні зранку, сідаючи у маршрутку, я почула від водія, що не додала 11 гривень. Я спитала, чому, і виявилося, що з 14 гривень ціна виросла до 25 гривень. Це дуже велика ціна як на приміський транспорт. До того ж, у цьому транспорті порушені абсолютно всі стандарти перевезення пасажирів, адже люди стоять посередині маршрутки в три ряди», – розповідає Наталія. 

Підприємець Віктор Варшава, який займається перевезеннями на цьому маршруті, каже, що ціну визначає вартість пального, а вона зросла чи не удвічі, тому пасажирам нема, чого дивуватися. 

«Ціна палива була 25-30 гривень, а стала 58 гривень. В мене боргів 250 тисяч на запчастини тільки, в мене податки не плачені. Ми їздили в нуль, або навіть у мінус. Два тижні в кожному моєму автобусі висіло оголошення, що буде підняття тарифу. Вони чекали з 1 червня, а ми ще дали відтермінування, щоб люди підготувалися і не було здивувань. Як ще треба було повідомляти? Нас теж ніхто не повідомляє про підняття ціни на паливо. Ми приїхали на заправку – було 44 гривні, а через годину в черзі стало 58 гривень. І ніхто не попередив», – пояснює перевізник.

У департаменті економічної політики Луцькради повідомили, що поки підвищення вартості проїзду у приміському громадському транспорті – не масове явище. З таким повідомленням у департамент звертався тільки перевізник Віктор Варшава. 

«Ми йому не погодили підвищення, бо він не надав розрахунків, чому саме така ціна. Бо одна справа повідомити ціну, але ж треба і пояснити, чому така, а не інша. І от цих розрахунків він не надав.

Але погодження – це чисто формальна процедура, адже міська рада не встановлює тариф на приміські перевезення, і перевізник може сам підняти вартість проїзду. У нас нема повноважень йому заперечити. Ціну зрештою відрегулює ринок. Якщо він поставив занадто високу ціну, люди не будуть їздити, і прийде той, хто возитиме дешевше», – пояснив керівник департаменту Борис Смаль

Нагадаємо, незабаром вартість проїзду зросте також і в міському громадському транспорті. Попередньо повідомляють, що проїзд у маршрутках міста коштуватиме 12-15 гривень. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів