Як волинські лісівники провели День охорони довкілля (фото)

Неділя, 05 червня 2022, 12:49

У неділю, 5 червня, світ відзначає День охорони довкілля. Одна із найважливіших дат в екологічному календарі. Волинські лісівники розповіли, які заходи провели з цієї нагоди.

Про це йдеться на сторінці ВОУЛМГ у Фейсбуці.

«Так, ми не можемо вплинути на хвору свідомість окупанта, щоб припинити знищувати ліси нашої країни. І ми з жахом читаємо інформацію про пожежі, які через постійні обстріли виникають на Сході та Півдні країни. Але ми зобов’язані навчитися відповідальності перед природою», – йдеться в дописі.

Напередодні цієї дати та безпосередньо сьогодні лісівники Волині долучилися до заходів, які тривають в усьому світі.

Зокрема, спілкувалися з громадянами під час патрулювань лісовими масивами, на рекреаційних пунктах. Провели тематичні заходи з дітьми та молоддю.

Крім того, оновили інформаційні знаки та стенди, які кожному нагадують про важливі дрібнички – бути обережними з вогнем, не забувати прибрати після себе, берегти природу.

«Сьогодні – ще одна прекрасна нагода через реальні дії нагадати, що ми всі живемо на одній планеті й забруднюючи та завдаючи будь-якої шкоди природі, ми шкодимо у першу чергу собі», – йдеться у дописі.

У ДП «Колківське лісове господарство» відбулися зустрічі з учнями шкільних лісництв та молодіжним активом безпосередньо на свіжому повітрі. Спільно із Рій «Козацька надія» Маневицького ліцею №1 імені Героя України Андрія Снітка на території дендрологічного парку обговорили екологічні проблеми, а також можливість кожного знайти для себе шляхи покращення навколишнього середовища. Обговорили, як впливає війна на стан довкілля та скільки часу необхідно, щоб виправити ситуацію.

 

Тематична зустріч відбулася у Микитичівському шкільному лісництві – провели її працівники ДП «Володимир-Волинське ЛМГ».

Такі ж зустрічі з першими помічниками лісівників – вихованцями учнівських лісництв – провели у ДП «Любешівське ЛМГ», ДП «Ківерцівське ЛГ», ДП «Ковельське ЛГ», ДП Камінь-Каширське ЛГ», ДП «Городоцьке ЛГ», ДП «Любомльське ЛГ».

У ДП «Маневицьке ЛГ», окрім іншого, разом із дітьми лісівники на території Галузійського лісництва провели невеличку толоку – працівники покосили газон, а діти допомогли її зібрати, підмели бруківку навколо лісництва.

«Доглянута територія і далі милує око усіх місцевих жителів, оскільки лісництво є його окрасою», – йдеться у дописі.

На Ратнівщині з ініціативи лісівників місцева активна молодь долучилася до прибирання рекреаційних пунктів. Для лісівників – заходів пожежної безпеки. Для всіх громадян – місця відпочинку та комфортного спілкування з природою.

 

«Такі, на перший погляд, дрібні справи, які лісівники Волині давно зробили гарною традицією, завжди дають реальний результат», – йдеться у дописі.

 

 

 

 

 

 

 

Нагадаємо, що у ветеринарну клініку Нововолинська принесли червонокнижну горішкову соню. Таку тварину ветеринару довелось оглядати вперше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: