Поділитись:

WhatsApp з 10 червня перестане запускатися на Android та iOS

Неділя, 05 червня 2022, 06:50
WhatsApp з 10 червня перестане запускатися на Android та iOS

У месенджері WhatsApp регулярно впроваджуються різні нововведення, аби покращити користування та розширити аудиторію сервісу. Ним уже користуються більш ніж 2,5 млрд людей.

Про це пише iTechua.com.

Завдяки функціональним можливостям, які вбудовані в програмне забезпечення, користувачі можуть здійснювати голосові дзвінки, відправляти текстові повідомлення, ділитися місцезнаходженням, телефонувати за допомогою відеозв’язку та ін. Все це доступно безплатно, але незабаром власники багатьох телефонів втратять доступ до цього ПЗ.

Технології постійно вдосконалюються, тож месенджеру доводиться відмовлятися від підтримки вже старих і застарілих програмних рішень. Тож з 10 червня 2022 року, тобто вже з наступної п’ятниці, користуватися WhatsApp не можна буде на моделях смартфонів, незалежно від їх виробника, якщо на них встановлена ​​дуже застаріла версія ОС. 

Обмеження в роботі торкнеться близько 40 – 70 млн осіб, які використовують телефони на базі операційних систем Android 5.0 Lollipop та iOS 10, а також на старіших моделях.

Майбутні зміни будуть корисні  для безпеки месенджера, тому що особисті дані користувачів у кожній новій ОС захищені краще, ніж у попередній. Саме тому, відмовляючись від підтримки старого та дуже застарілого ПЗ, розробники захищають користувачів від витоків особистих даних, крадіжки цінної інформації та інших несприятливих моментів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів