Поділитись:

Заарештований «Волиньгаз» Фірташа передали «Нафтогазу»

П'ятниця, 03 червня 2022, 18:46

АТ «Волиньгаз», який раніше відібрали у Дмитра Фірташа, передали НАК «Нафтогаз Україна».

Про це йдеться у відповіді АРМА на запит журналістів сайту новин Луцька і Волині «Конкурент».

«Кабінет Міністрів України погодився із пропозицією АРМА щодо застосування особливої процедури передачі активів, зокрема, корпоративних прав – акцій Акціонерного товариства «Оператор газорозподільної системи «Волиньгаз». Таким чином зазначені акції за розпорядженням Кабінету Міністрів України від 28.05.2022 року №429-р передано в управління Акціонерному товариству «Державне акціонерне товариство «Чорноморнафтогаз», – зазначається у документі.  

Нагадаємо, що суд наклав арешт та передав в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів 26 міських і облгазів, у тому числі – АТ «Волиньгаз».

Як зазначають у ДБР, слідство розкрило схему безоплатної передачі Міністерством енергетики та вугільної промисловості України газорозподільних систем у користування приватним операторам.

Це завдало мільярдних збитків державі.

Як йдеться у рішенні Кабміну, «Чорноморнафтогаз» матиме «вжити всіх дієвих заходів, спрямованих на запобігання ризику збою та/або переривання функціонування активів, що може призвести до виникнення надзвичайних ситуацій».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів