Поділитись:

У Підгайцях запрацювала сучасна бібліотека (фото)

П'ятниця, 03 червня 2022, 14:18

Після тривалої паузи відновлює повноцінну роботу центральна публічна бібліотека у селі Підгайці – тепер вона діятиме у новому приміщенні у будинку на вулиці Шкільна, 24 Б.

Голова сільської ради та заступники зробили все, аби дітям та дорослим там було комфортно та цікаво, інформує пресслужба Підгайцівської сільради.

Заступник Підгайцівського сільського голови Леонід Гроголь порахував, що знадобилося  півтора року, аби втілити задумане в життя. Юрій Семенюк як голова та старожил Підгайцівської громади зазначив, що колись на цьому місці був пустир,  тепер – житловий будинок, амбулаторія і бібліотека. І попри те, що різні думки витали довкола тодішньої ідеї забудувати пустир, пройшли роки – а село стало ще кращим.

Валентин Приходько пригадав, що  цей заклад планувався як громадський простір для спілкування та відвідування не лише дітьми, а й дорослими, щоб було де зустрітися, поспілкуватися, тож він вірить що все вийде ще краще, ніж планувалось. Олександр Бляшук побажав дітям і дорослим миру та добра, щоб було більше моментів для читання книг і цікавого дозвілля.

Сучасний дизайн, яскраві меблі, впорядковані книги, комп’ютери з доступом до інтернету, куточок з іграшками та настільними іграми, великий стіл, за яким можна проводити цікаві майстер-класи  – все для того, щоб зробити книгозбірню трендовим місцем для дітей та молоді. 

Привітати з відкриттям бібліотеки завітав у громаду народний депутат України Валерій Стернійчук. Він зазначив, що раніше читальні були центрами культури на селі, тож якщо Підгайцям вдасться відновити цю традицію, виграють усі. Разом з тим нардеп відзначив подяками трьох працівників бібліотечної системи, зокрема й завідувачку Підгайцівської бібліотеки Валентину Герлінську

Директор фабрики іграшок «Тигрес» Олександр Шевчук теж приїхав на урочистості не з порожніми руками – привіз подарунки від засновників ТОВ «Тигрес» – родини Падук.

Протоієрей Андрій Мовчанюк освятив приміщення книгозбірні та пообіцяв поповнити бібліотечний фонд духовною літературою.

Бібліотека працюватиме щодня, окрім суботи та понеділка, з 9 до 17 години без обідньої перерви. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
02 березня 2024
06 лютого 2024
13 січня 2024
17 грудня 2023
22 листопада 2023
11 листопада 2023
02 липня 2023
15 червня 2023
03 червня 2023
23 травня 2023