Поділитись:

Мєдвєдєв погрожує Україні втратою національного суверенітету

П'ятниця, 03 червня 2022, 09:52
Мєдвєдєв погрожує Україні втратою національного суверенітету

Заступник голови ради безпеки рф дмітрій мєдвєдєв заявив, що відмова України домовлятися з росією веде до зменшення шансів на дипломатичне врегулювання конфлікту і загрожує Україні втратою суверенітету.

Про це пише «Українська правда» з посиланням на «Інтерфакс».

«Чим це загрожує? Зрозуміло, чим. На жаль, це пов'язано і з жертвами, і з руйнуваннями, і, зрештою, Україна може втратити і додаткові території внаслідок того, що відбувається. В кінцевому рахунку це загрожує Україні, – відмова домовлятися, – насправді одним – втратою національного суверенітету», – заявив мєдвєдєв.

За словами заступника голови радбезу рф, якийсь час тому Україна виявила бажання «домовлятися щодо ключових моментів, причому на відносно, на наш погляд, реалістичній позиції».

Мєдвєдєв пояснив, ця позиція полягала в тому, «щоб визнати реалії: і територіальні реалії (анексію Криму та окупацію Донбасу – ред.), і реалії, пов'язані з участю в міжнародних організаціях, включаючи і військові блоки (відмовитися від участі в НАТО та проводити нейтральну політику у цьому напрямку – ред.)».

Також, за словами мєдвєдєва, Україна під час зустрічей двох делегацій і на білоруській землі, і в Стамбулі, і в онлайн режимі нібито спочатку погоджувалася «провести часткову демілітаризацію та провести цілу низку інших важливих речей».

Але пізніше, за словами заступника голови ради безпеки рф, нібито «під впливом тих закликів, які Київ чує з Вашингтона та Брюсселя», Україна переговори призупинила.

І зараз мєдвєдєв вважає, що «шанси на політичне врегулювання ситуації погіршуються».

Нагадаємо, що росія воює в Україні як у добу Середньовіччя, вчиняючи масштабні вбивства цивільного населення та руйнування житла, а також грабуючи ресурси на захоплених територіях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів