Поділитись:

Уряди України і Польщі підписали вісім угод про співпрацю

Середа, 01 червня 2022, 18:06
Уряди України і Польщі підписали вісім угод про співпрацю

Уряди України і Польщі після консультацій у Києві підписали вісім угод про співпрацю у різних сферах.

Про це у середу, 1 червня, повідомив Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль під час спільного з главою уряду Польщі Матеушем Моравецьким брифінгу у Києві, передає «Укрінформ».

«Сьогодні уряд України та уряд Республіки Польща вперше в Україні, у Києві, провели міжурядові консультації. Кількість угод і меморандумів, підписаних щойно, свідчить, що новий рівень відносин, які Україна і Польща збудували за останні три місяці, дійсно є діловим та спрямованим на розвиток», – заявив Шмигаль.

За його словами, йдеться про вісім документів щодо співпраці у сферах енергетики, військово-оборонного комплексу, транскордонного та митного співробітництва, екологічної політики, відбудови України, а також співробітництва у питанні національної пам'яті.

«За результатами міжурядових консультацій була прийнята спільна заява наших урядів. Серед важливих пунктів – Польща підтримує вступ України до ЄС та НАТО, а також буде докладати зусиль, щоб Україна отримала статус кандидата на членство в ЄС вже цього червня», – сказав Шмигаль.

Крім того, зауважив Прем'єр-міністр, сторони домовилися посилювати оборонне співробітництво, розвивати польсько-українсько-британський союз та працювати над посиленням санкцій проти росії, посилювати прикордонне співробітництво.

Нагадаємо: секретар Ради безпеки росії Ніколай Патрушев заявив, що Польща переходить до захоплення територій на заході України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів