Поділитись:

В Україні можуть заборонити російську музику у публічних місцях, на радіо й ТБ

Середа, 01 червня 2022, 00:32
В Україні можуть заборонити російську музику у публічних місцях, на радіо й ТБ

У Верховній раді зареєстрували законопроєкт № 7273-д, який передбачає заборону публічного виконання російських пісень, а також їхнє використання на радіо і ТБ.

Про це повідомили на офіційній сторінці партії «Слуга народу» у Facebook.

Подачу проєкту прокоментував співавтор ініціативи, голова підкомітету з питань музичної індустрії Олександр Санченко:

«По-перше, він повністю та безстроково обмежить присутність творчості російських артистів в українському просторі, в тому числі заборонить публічне виконання російських пісень, а також на радіо і ТБ. А по-друге, сприятиме збільшенню українського музичного контенту через збільшення квот на радіо, а також через запровадження поняття національного музичного продукту, який в майбутньому підтримуватиметься грантами Українським культурним фондом».

В Україні можуть заборонити російську музику у публічних місцях, на радіо й ТБ 

 «Цей закон – вагомий внесок у нашу спільну боротьбу за збереження власної ідентичності! Тому сподіваємося на підтримку парламенту», – додав він.

Заборона не поширюватиметься на російських співаків, які входять до переліку музичних виконавців, що засуджують агресію проти України.

Законопроєкт також передбачає збільшити до 40% частку пісень державною мовою при здійсненні радіомовлення та збільшити до 75% добового обсягу ведення передач, у тому числі новинно-аналітичних блоків, розважальних передач (дикторами, що ведуть радіопередач) державною мовою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів