У Луцьку затримали партію сорочок і светрів майже на мільйон гривень (фото, відео)

Вівторок, 31 травня 2022, 15:05

Волинські митники на посту «Луцьк» під час здійснення митних формальностей виявили в українського імпортера незадекларований товар на майже мільйон гривень.

Про це у вівторок, 31 травня, повідомили на фейсбук-сторінці Волинської митниці.

Правопорушник «докинув» до легального вантажу з товарами широкого вжитку легкої промисловості, який доставляли з Польщі, 2970 одиниць чоловічих сорочок та светрів китайського виробництва. Незаявлений за встановленою формою у відповідний митний режим крам загальною вартістю 982 тисячі 800 гривень був ідентифікований під час повного митного огляду товарів. Нині він тимчасово вилучений на склад митного органу у справі про порушення митних правил. 

Відповідно до статті 472 Митного кодексу України недекларування товару тягне за собою його конфіскацію та штраф у розмірі 100 відсотків його вартості. Остаточне рішення у справі прийматиме суд, на розгляд якого митниця скерує відповідний позов до одеського ТзОВ.

Водночас митниця нагадує суб'єктам ЗЕД, що чесне, прозоре декларування зі сплатою податків у повному обсязі не тільки гарантує швидке і пільгове митне оформлення вашого імпорту, але й підтримує обороноздатність держави через наповнення її бюджету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: