Поділитись:

Слідство триває вже рік! Дружина волинянина, який загинув у ДТП в Рованцях, прагне справедливості (відео)

Понеділок, 30 травня 2022, 20:06
Слідство триває вже рік! Дружина волинянина, який загинув у ДТП в Рованцях, прагне справедливості (відео)

Майже рік тому лучанку Людмилу Доманову та усю її родину спіткало горе. 9 липня 2021 року жінка втратила свого чоловіка, Віктора. Він загинув від травм, які отримав у аварії, що трапилась на сумнозвісній, об'їзній дорозі у селі Рованці.

До редакції телеканалу «Конкурент TV» звернулась лучанка, яка вже майже рік не знає спокою.

Річ у тім, що минув вже майже рік, а слідство у справі триває…досі. Останній ранок коли бачила чоловіка живим жінка пригадує зі сльозами на очах. Того ранку чоловік Людмили сів вранці за кермо аби поїхати привітати друга з днем народження. За лічені хвилини – дружина отримала шокуючу звістку. 

«Мені подзвонив син…запитав де тато, кажу – він поїхав вітати дядю Валєру. Він каже, мам, тато потрапив в аварію. Я кажу, а чого тато не зателефонував мені – каже можливо він в тяжкому стані і не може тобі подзвонити», – розповідає дружина загиблого в аварії чоловіка.

Так, як син подружжя був на цей момент за кордоном, жінка хутко зібралась та поїхала на місце аварії. На той момент чоловіка Людмили вже забрали до лікарні.

«Спитала, що з чоловіком – він сказав, що на ньому ні царапини, але його дуже трясло можливо у нього від страху епілептичний напад. Я кажу – в нього ніколи не було епілепсії. Я приїхала в лікарню мені сказали що він у вкрай важкому стані в комі…його готують до операції», – каже Людмила.

Через кілька годин від отриманих травм чоловік помер. Відтоді минув вже майже рік, одна пані Людмила й досі не може оговтатись від того, що трапилось. Причини автотрощі вже майже рік з'ясовують правоохоронці. Як повідомити журналістам телеканалу у Нацполіції області – за фактом смертельної аварії було відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 286 кримінального кодексу України.

«Керманич Мерседеса – він не травмувався, обидва водії були тверезі. Наразі продовжується розслідування за фактом цієї ДТП, призначено ряд повторних експертиз оскільки першочергові не дали однозначних результатів. Слідчі продовжують встановлювати обставини та винуватця цієї транспортної пригоди», – каже Марина Балдич, речниця ГУНП у Волинській області.

Як розповідали пані Людмилі правоохоронці – ДТП трапилась з вини саме її чоловіка, бо ж він порушив правила дорожнього руху виїхавши з другорядної дороги на головну. Утім рідні чоловіка переконані – летальних наслідків можна було уникнути, якби інший водій не перевищував швидкість.

«Мій чоловік звичайний сільський хлопець і він поніс своє покарання за свою помилку вже в найтяжчій мірі, яку тільки можна було понести. З мого огляду, дивлячись на ушкодження автомобіля мого чоловіка, то інший учасник ДТП також порушив ПДР, тому що він не їхав зі швидкістю дозволеною в межах НП 50 км за год. Там явно швидкість була набагато більша», – зазначає Людмила.

Тож на думку дружини загиблого водія, призначення додаткових експертиз слідчими лише затягне справу. Бо ж за дивним збігом обставин, інший учасник ДТП людина з, так би мовити “зв'язками”.

«Ми так підозрюємо, що це свідомо затягується в часі тому що інший учасник ДТП є судовиконавцем Любомля і ексдепутат Любомльської ради. Я думаю, що там чиниться шалений опір. Ми розуміємо з ким маємо справу, але я вважаю, що мій чоловік заслужив на справедливий розгляд справи», – зауважує жінка.

Зауважимо, що саме місце де 9 липня 2021 року трапилась смертельна аварія – відоме своєю невтішною статистикою автотрощ. Попри жвавий рух автомобілів довгий час тут не працювали світлофори. Лише протягом півтора року тут трапилось 5 аварії із потерпілими, у яких двоє людей загинуло та 4-ро травмувались. 

Пані Людмила пригадує – доки чоловік ще був живий вони неодноразово підіймали між собою це питання. Тоді він сказав, на жаль пророчі слова: “світлофори запрацюють, як тільки но хтось тут загине”. Так і сталось. Після смерті чоловіка пані Людмила оббила пороги чи не усіх інстанцій аби світлофори врешті решт запрацювали. І їй це вдалось.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів