Поділитись:

У Білорусі запланували «мобілізаційні навчання» біля українського кордону

Понеділок, 30 травня 2022, 17:30
У Білорусі запланували «мобілізаційні навчання» біля українського кордону

З 22 червня до 1 липня у Гомельській області Білорусі, що межує з Україною, відбудуться планові мобілізаційні навчання з військовими комісаріатами.

Про це сповіщає білоруське державне видання БелТа з посиланням на військового комісара Гомельської області андрея кривоносова, повідомляє УП.

«У період навчань буде обмежено рух окремими територіями, що прилягають до об'єктів Збройних Сил. Крім того, заплановані заходи вогневої підготовки на стрільбищах, розташованих у Гомельській області», – заявив військовий.

Видання зазначає, що навчання проводяться для «підвищення рівня бойової та мобілізаційної готовності військових комісаріатів, удосконалення військових знань та практичних навиків військовозобов'язаних». Збори акумулюють усі райони області.

Крім того, у Жлобинському районі області з 28 червня по 16 липня заплановані військові збори з військовозобов'язаними, призначеними до територіальних військ.

За словами кривоносова, у цей період відпрацьовуватимуться питання «організації охорони та оборони об'єктів територіальної оборони, виконання заходів воєнного стану, а також боротьби з диверсійно-розвідувальними групами».

Видання зазначає, що територіальна оборона у регіонах практикується з 2002 року, а збори проходять «планово щороку» під егідою місцевої влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
22 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
15 квітня 2024
14 квітня 2024
11 квітня 2024