Поділитись:

Окупанти в Севастополі ремонтують три великі десантні кораблі

Неділя, 29 травня 2022, 19:55

В окупованому Севастополі в 13-му судноремонтному заводі Чорноморського флоту рф стоять на ремонті три великі десантні кораблі проєкту 775.

Про це пише Українська правда, посилаючись на Крим.Реалії.

«На західному березі Кілен-бухти, в якій розташований судноремонтний завод, пришвартовані три ВДК: один без бортового номера біля входу в бухту, другий, також без номера – в середині і корабель "Азов" (бортовий номер 151) на краю бухти», – йдеться в повідомленні.

Видання зазначає, що у складі Чорноморського флоту чотири великі десантні кораблі проєкту 775: «Цезар Куніков» (бортовий номер 158), «Новочеркаськ» (142), «Ямал» (156) та «Азов» (151).

Водночас у Нафтовій гавані (Графська бухта) стоять ще два великі десантні кораблі проєкту 775. Таким чином, загальна кількість ВДК цього проєкту в бухтах Севастополя – п'ять.

На Чорноморському флоті три ВДК проєкту 775/II та БДК «Азов» проєкту 775/III. У ремонті в Кілен-бухті стоять два ВДК проєкту 775/III – один біля входу в бухту та ВДК «Азов» біля краю.

У складі ВМФ Росії три великі десантні кораблі проєкту 775/III: ВДК «Азов» на Чорноморському флоті, ВДК «Пересвіт» на Тихоокеанському флоті та ВДК «Королів» на Балтійському флоті.

Імовірно, ще один великий десантний корабель було перекинуто до Чорного моря з Балтійського флоту до початку повномасштабного вторгнення армії рф в Україну, пише видання.

Раніше Крим.Реалії повідомляли, що на ремонт у Севастополі став ВДК «Новочеркаськ» (бортовий номер 142), пошкоджений у Бердянську під час удару української ракети по ВДК «Саратов».

Великий десантний корабель «Ямал» перебував у ремонті з січня 2018 року, але на початку травня залишив судноремонтний завод.

ВДК «Цезар Куніков», також раніше пошкоджений у Бердянську, 14 травня вийшов із заводу після ремонту та фарбування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів