Поділитись:

Боєць волинської бригади розповів, як на фронті реанімують техніку

Неділя, 29 травня 2022, 08:04

Військовослужбовець Юрій із 14-ої окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, що дислокується на Волині, воює нині на найгарячішому напрямку на фронті. Він із побратимами у складі технічної розвідки ремонтує як українську, так і знайдену ворожу техніку, котру бійці використовують надалі.

Історією про Юрія поділилися на сторінці бригади у фейсбуці.

На рахунку Юрія та його побратимів – десятки одиниць «реанімованої» техніки. 

«Найскладніше в нашій роботі – знайти максимально безпечні шляхи підступу до машин (а для цього треба добре знати місцевість та оперативну обстановку), які треба евакуювати, та шляхи відступу з місця евакуації, зуміти відтягнути техніку на задані рубежі, де її можна буде обстежити та відремонтувати», – зазначив боєць. 

Самої лише ворожої техніки за три фронтових місяці Юрій і його хлопці забрали з полів бою близько 50 одиниць. Це і танки, БМП та МТЛБ, а також колісна техніка. Серед них, каже Юрій, зовсім нова, траплялися зразки навіть 2019-2020 років. Нині все це вороже залізо успішно використовується Князівськими воїнами в знищенні її колишніх господарів.

«Був випадок, коли на Миколаївщині, в «сірій» зоні, ми забрали «орківську» МТЛБ, яку вони, відступаючи, кинули і «завбачливо» засипали баки піском. Втім, це не завадило нам її завести і забрати», – розповів військовий. 

Попри те, що десятки одиниць техніки, яку ми врятували, вже в строю, роботи ще багато, додає він.

«Напрямок, на якому воює зараз наша Князівська 14 ОМБР, – наразі найгарячіший на фронті. Тож постійно моніторимо ситуацію, де і як з поля бою можна забрати пошкоджені машини. Як тільки обстановка це дозволяє – беремося до роботи! Впевнений, кожен із нас розуміє, що повинен робити, і як багато від нього залежить. А тому – переможемо! Це наш єдиний шлях!» – наголошує боєць. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів