Поділитись:

У Луцькраді знайшли гроші на квартири атовцям

Середа, 30 листопада 2016, 17:11

Андрій Покровський><span class=Андрій Покровський

Депутат Луцькради Андрій Покровський запропонував збільшити розмір пайової участі для забудовників, а половину отриманих від цього коштів спрямувати на Програму співфінансування житла учасникам АТО.

29 жовтня 2014 року рішенням Луцькради було затверджено "Положення про порядок залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової участі у розвитку інфраструктури міста Луцька". Про це сказав Андрій Покровський 30 листопада під час сесії Луцькради.

З метою збільшення надходжень до міського бюджету та забезпечення фінансування "Програми забезпечення житлом на умовах співфінансування учасників бойових дій, інвалідів війни, які були призвані на військову службу по мобілізації для участі в проведенні антитерористичної операції, а також членів сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти військовослужбовців зазначених категорій на 2017-2019 роки" депутат запропонував внести зміни до вищезазначеного положення.

Зокрема Андрій Покровський запропонував розмір пайової участі у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста збільшити до 3 % (зараз 1,5 %). Тобто для багатоквартирних житлових будинків, промислових будівель та паркінгів розмір пайової участі – 3%; для будівництва автозаправних станцій 10 % та- інших, що не ввійшли до зазначеного переліку – 5 %.

Також депутат вважає, що правильно буде, якщо при поданні кошторису, розмір квадратного метра житла був не меншим аніж встановлені Мінрегіонбудом показники для області, оскільки це дасть можливість уникнути умисного заниження вартості будівництва.

До того ж Андрій Покровський у своєму запиті пропонує 50 % коштів, отриманих з пайової участі від забудовників спрямувати на фінансування "Програми забезпечення житлом на умовах співфінансування учасників бойових дій, інвалідів війни, які були призвані на військову службу по мобілізації для участі в проведенні антитерористичної операції, а також членів сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти військовослужбовців зазначених категорій на 2017-2019 роки".

Депутати підтримали запит Андрія Покровського.

Надрукувати
мітки:
коментарів