Поділитись:

СБУ ініціювала арешт активів групи «Роснефть» в Україні (відео)

Субота, 28 травня 2022, 16:50

СБУ ініціювала арешт активів промислово-фінансової групи «Роснефть» в Україні і знешкодила ворожу агентуру, яка діяла під виглядом «казачьей» організації.

Про це у суботу, 28 травня, повідомили на фейсбук-сторінці Служби безпеки України.

За матеріалами Служби безпеки заблокована діяльність енергокомпанії, що входила до кремлівської промислово-фінансової групи «Роснефть». На її грошові активи – 20 млн. грн. – судом накладений арешт, а дія ліцензії на постачання електроенергії призупинена регулятором.

Крім того, СБУ направила до Кабміну пропозиції щодо націоналізації майна заблокованої компанії.

«Ці заходи не вплинуть на стабільність енергетичної галузі та кінцевих споживачів комунальних послуг в Україні», – запевнили в СБУ.

На Харківщині

ліквідований осередок ворожої агентури, який діяв під виглядом проросійської «казачьей» організації. Встановлено, що її учасники публічно підтримували повномасштабну агресію рф та виправдовували злочини окупантів.
У ході спецоперації затримали одного з організаторів групи. Він передавав загарбникам розвіддані щодо дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ, а також інформацію щодо наслідків ворожих обстрілів в регіоні.

У Чернігівській області

виявили мережу бойових схронів, облаштованих окупантами під час їх відступу. Так, в одному з населених пунктів Менської територіальної громади вилучено майже 300 прихованих російських боєприпасів. Серед них – реактивні снаряди до систем залпового вогню «Град», постріли до гранатомета, підривники до артилерійського озброєння, динамічний захист до танків.

На території дитячого санаторію виявили схованку з боєприпасами до самохідної артилерійської техніки.

У лісосмузі поблизу одного з селищ Чернігівського району знайшли 20 ящиків із зарядами до ручних протитанкових гранатометів.

Також встановили місцезнаходження схрону зі зброєю та боєприпасами учасників ворожої ДРГ – в гаражі автомобільного кооперативу в одному з міст регіону. Під час огляду зі схованки вилучили:

  • два реактивні піхотні вогнемети,
  • 12 гранат Ф-1,
  • понад 2 тис. набоїв до вогнепальної зброї.

Всі виявлені засоби ураження передані до підрозділів ЗСУ.

На Кіровоградщині

співробітники СБУ затримали місцевого жителя, який перебував у Бучі на момент вторгнення рф і співпрацював з окупантами. Зрадник передавав ворогу дані щодо позицій підрозділів ЗСУ і розташування українських блокпостів. За це окупанти дозволяли йому мародерствувати в оселях людей і магазинах.

У Луганській області

на співпраці з ворогом СБУ викрила директора Старобільського районного центру зайнятості. Під час тимчасової окупації міста зловмисник приєднався до лав загарбників. Згодом він був призначений керівником так званого «республіканського центру зайнятості ЛНР в Старобільському районі».

Наразі колаборанту повідомили про підозру. Тривають заходи для його затримання і притягнення до кримінальної відповідальності.

На Закарпатті

за матеріалами СБУ до 15 років ув’язнення засудили агента спецслужб рф, який передав ворогу розвіддані про розташування українських військ у Харкові. Отриману інформацію окупанти використовували для артилерійських обстрілів міста.
Правоохоронці затримали зловмисника в Ужгороді, куди він прибув за вказівкою свого російського куратора для збору даних про об’єкти критичної інфраструктури.

СБУ продовжує заходи з викриття і знешкодження загроз державній безпеці України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 лютого 2024
11 лютого 2024
11:01
06 лютого 2024
06 січня 2024
29 грудня 2023
16 грудня 2023
08 грудня 2023
05 грудня 2023
15 листопада 2023
13 листопада 2023