Поділитись:

Колишнього Голову Конституційного Суду України Тупицького оголосили у міжнародний розшук (відео)

П'ятниця, 27 травня 2022, 17:37

Суд оголосив в міжнародний розшук колишнього Голову Конституційного Суду України Олександра Тупицького.

Про це повідомили на сайті Державного бюро розслідувань.

Подільський районний суд міста Києва оголосив в міжнародний розшук колишнього Голову Конституційного Суду України Олександра Тупицького. Відповідне клопотання було направлено до суду через систематичні ухилення обвинуваченого від суду. Це судове рішення дасть змогу стороні обвинувачення клопотати перед судом про зміну запобіжного заходу із застави на тримання під вартою для його подальшої екстрадиції в Україну. 

25 травня 2021 року слідчі Державного бюро розслідувань за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора направили до суду обвинувальний акт стосовно колишнього Голови Конституційного Суду України. У цьому кримінальному провадженні 27 травня 2022 року ексголову КСУ оголошено в міжнародний розшук. Підставою для його оголошення в міжнародний розшук стали матеріали ДБР про встановлення його місцезнаходження в Австрії. 

 

Нагадаємо, у жовтні 2018 року в одному з кафе міста Києва експосадовець, який на той час обіймав посаду заступника Голови Конституційного Суду України, підкупив свідка у кримінальному провадженні. Свідок мав відмовитися від показань або дати «потрібні» покази на користь колишнього Голови Вищого господарського суду України, який перебував у статусі підозрюваного. 

Крім того, колишній Голова у 2018 та 2019 роках надавав неправдиві покази у справі протиправного заволодіння майновими активами «Зуївського енергомеханічного заводу», що знаходиться у місті Зугресі Донецької області. 

Ексголова КСУ обвинувачується у завідомо неправдивих показаннях, поєднаних зі штучним створенням доказів захисту (ч. 2 ст. 384 КК України) та підкупі свідка з метою надання завідомо неправдивих показань (ст. 386 КК України). У разі доведення вини обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк до 5 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів