Поділитись:

Вибух у Любомльському суді замовив іноземець – його оголосять у міжнародний розшук

П'ятниця, 27 травня 2022, 10:47
Вибух у Любомльському суді замовив іноземець – його оголосять у міжнародний розшук

Замовника вибуху в Любомльському районному суді – 38-річного литовця, якого підозрюють у наркозлочинах на території Волині, – оголосять у міжнародний розшук.

Про це у п'ятницю, 27 травня, повідомила пресслужба прокуратури Волинської області.

Нагадаємо: 15 січня 2022 року у приміщенні Любомльського районного суду внаслідок вибуху сталася пожежа. У результаті вибуху було пошкоджено майно Територіального управління Державної судової адміністрації України в Волинській області на суму понад мільйон гривень.

Правоохоронці встановили, що 28-річний та 43-річний чоловіки з Миколаївщини, розбивши вікно у кабінеті на першому поверсі приміщення суду, кинули туди вибуховий пристрій. Їх затримали 2 лютого, вони перебувають під вартою і невдовзі постануть перед судом.

Слідство вважає, що 38-річний житель Вільнюса замовив двом жителям Миколаївщини знищення матеріалів кримінального провадження про вчинення ним наркозлочинів, які перебували на розгляді у Любомльському районному суді. На момент вибуху у суді іноземець перебував за межами України.

За процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури 38-річному громадянину Литовської Республіки повідомлено про підозру у вчиненому за попередньою змовою групою осіб шляхом вибуху умисному пошкодженні чужого майна,  що заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 194 КК України).

Вирішується питання про оголошення його у розшук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів