Поділитись:

На Волині оголосили штормове попередження: град і шквали

П'ятниця, 27 травня 2022, 09:26
На Волині оголосили штормове попередження: град і шквали

У п'ятницю, 27 травня, на Волині очікують на грози, град та шквали. Через це оголошено штормове попередження.

Про це повідомляє ІА Волинські Новини з посиланням на чергового синоптика Волинського обласного центру гідрометеорології Василя Климюка.

Зі слів метеоролога, 27 травня, у п’ятницю, на території області буде хмарно з проясненнями. Вночі місцями короткочасний дощ. Вдень – короткочасний дощ, подекуди град. Вітер північно-західний 7-12 метрів за секунду, у денну пору доби пориви вітру сягнуть 15-20 метрів за секунду.

Нічна температура повітря по області становитиме +8…+13 градусів за Цельсієм, вдень – 17-22 із позначкою «плюс». У Луцьку вночі прогнозують +10…+12 градусів, вдень – 19-21 градусів вище нуля.

«27 травня – штормове попередження. Вдень по області та в Луцьку передбачаються грози та пориви вітру 15-20 метрів за секунду, місцями град. Рівень небезпеки – перший, тобто жовтий», – розповів Василь Климюк.

Окрім цього, синоптик поінформував і про погодну ситуацію на Волині на вихідні.

З його слів, 28 травня на території області прогнозують мінливу хмарність, місцями невеликий короткочасний дощ. Вітер західний, 7-12 метрів за секунду, вдень місцями пориви до 15-20 метрів за секунду. Вночі температура повітря становитиме +6…+11 градусів за Цельсієм, вдень – 14-19 із позначкою «плюс».

У неділю, 29 травня, буде мінлива хмарність. Вночі – без істотних опадів, вдень – невеликий дощ. Вітер південно-західний, 5-10 метрів за секунду. Вночі ртутний стовпчик покаже +4…+9, вдень – 15-20 градусів вище нуля.

Нагадаємо, що через дощі Маріуполь перетворився на Венецію, містом разом з дощовою водою розтікається трупна отрута.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів