Поділитись:

У США авторку есе «Як вбити свого чоловіка» визнали винною у вбивстві чоловіка

П'ятниця, 27 травня 2022, 04:26
У США авторку есе «Як вбити свого чоловіка» визнали винною у вбивстві чоловіка

Суд присяжних в американському Портленді визнав письменницю любовних романів та автора есе «Як убити свого чоловіка» Ненсі Кремптон Брофі винною у вбивстві чоловіка Деніела Брофі.

Про це пише Тhe Guardian, повідомляє Кorrespondent.net

71-річну Кремптон Брофі засудили 12 людей. Її визнали винною у вбивстві другого ступеня після дводенного судового засідання. До цього чотири роки жінка була під вартою. Вирок їй ухвалять 13 червня. Літераторка ніяк не відреагувала на вирок у переповненій залі суду округу Малтнома. А адвокат заявила, що подасть апеляцію.

Зазначається, що Деніел Брофі був шеф-кухарем. Його вбили у 63 роки 2 червня 2018 року. Чоловік готувався до роботи в Орегонському кулінарному інституті на південному заході Портленда.

За даними прокуратури, Кремптон Брофі у вбивстві мотивувалася проблемами із грошима. Після смерті чоловіка за полісом страхування письменниця отримала 1,4 млн. доларів. Проте вона заявила, що не мала причин вбивати чоловіка, а їхні фінансові проблеми, в основному, були вирішені шляхом переведення в готівку частини її пенсійних заощаджень.

При цьому слідство з'ясувало, що жінка володіла тією ж маркою і моделлю пістолета, з якого було вбито чоловіка. Поліція не знайшла пістолет. Прокуратура стверджувала, що письменниця замінила ствол зброї та викинула його.

Також авторка була помічена на кадрах відеоспостереження на шляху до кулінарного інституту і назад. Але вона пояснила це тим, що припаркувалася біля роботи чоловіка, щоб попрацювати. За версією адвокатів, чоловіка вбили грабіжники.

В есе Кремптон Брофі з практичними рекомендаціями докладно описані різні варіанти вбивства, яке неможливо відстежити. При цьому окружний суддя Крістофер Рамрас виключив твір із судового розгляду, оскільки він був опублікований у 2011 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів