У Луцькраді офіційно визнали добровольців учасниками АТО

Середа, 30 листопада 2016, 12:10

Визнання бійців-добровольців з Луцька дасть їм можливість отримати соціально-психологічну, медичну та матеріальну підтримку бійців добровольчих батальйонів.

Добровольці – жителі Луцька, які пішли на фронт у складі добровольчих формувань, але не мають статусу учасника АТО. Про це сказав 30 листопада заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко під час сесії Луцькради.

Він представив проект рішення, згідно з яким добровольці отримають статус бійця-добровольця АТО через комісію, яка буде утворена при виконавчому комітеті міської ради.

Склад комісії та порядок надання статусу бійця-добровольця АТО затвердить виконком.

Це буде дієвим механізмом включення бійців-добровольців АТО до переліку категорій громадян, яким додатково надаватимуться пільги при здійсненні перевезень пасажирів у автобусах на міських маршрутах в м. Луцьку на 2017 рік.

Варто зауважити, що депутати Луцькради відправлять відповідне звернення до голови Волинської обласної ради щодо визнання бійцями-добровольцями АТО осіб з числа жителів Волинської області, які перебували чи перебувають у складі добровольчих формувань.

Депутати вислухали присутніх в залі представників від добровольців та підтримали проект рішення.