Поділитись:

У Луцькраді розповіли, як підтримуватимуть учасників АТО

Середа, 30 листопада 2016, 11:20
У Луцькраді розповіли, як підтримуватимуть учасників АТО

У Програмі підтримки мобілізованих та демобілізованих учасників АТО акценти зміщуються на демобілізованих та контрактників.

Програма створена задля забезпечення фінансової, соціальної, медико-психологічної підтримки мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців Збройних сил України, які брали участь в антитерористичній операції на Сході України, військовослужбовців, які уклали контракт про проходження військової служби, членів їх сімей, а також сімей загиблих (померлих) військовослужбовців. Про це сказав заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко 30 листопада під час сесії Луцькради.

Сергій Григоренко зазначив, що ця Програма підтримки мобілізованих діє з 2014 року, коли Україна зіштовхнулась з масовою мобілізацією. Але змінились обставини, і зараз практично в Луцьку не лишилось мобілізованих. Сьогодні дуже багато контрактників, але була категорія, яка не була охоплена цією Програмою, – це демобілізовані.

"Ми вирішили в цій програмі дати додаткові преференції контрактникам в місті Луцьку. Тому категорія "мобілізовані" лишається, але акценти зміщуються на демобілізованих та контрактників", – сказав Сергій Григоренко.

Він зауважив, що серед основних заходів Програми досить великий розділ забезпечення одноразовою допомогою в 5 тисяч (на це передбачено 750 тисяч гривень) та надання адресної грошової допомоги (на це передбачено 900 тисяч гривень).

Також в програмі передбачено і забезпечення психологічної реабілітації бійцями АТО – на це піде 700 тисяч гривень. Тут учасників АТО поділять на дві категорії: одружені та неодружені. Перші їздитимуть на реабілітацію разом з дружиною, а друга категорія – неодружені, їх збиратимуть у групи з 5-ти хлопців і вони в такому складі відвідають один з волинських санаторіїв, на базі якого буде працювати психолог.

До того ж й ті, хто воював на Сході у складі добровольчих батальйонів, можуть скористатись і путівками, і консультаціями.

Окрім того, мільйон передбачено на безкоштовне медикаментозне лікування та 160 тисяч гривень спрямують на безкоштовний проїзд дітей учасників АТО в громадському транспорті.

Передбачено, що кожен квартал перед громадою звітуватиме про виконання програми.

Проект рішення депутати підтримали.

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 серпня 2023
10 серпня 2023
04 червня 2023
10 липня 2022
15:43
13 квітня 2022
10:58
20 лютого 2022
18 лютого 2022
07 лютого 2022
17:01
06 січня 2022
13:04