Поділитись:

На Волині працівник військкомату за 4500 доларів «відмазував» ухилянтів (фото, відео)

Четвер, 26 травня 2022, 14:08

Працівника військкомату на Волині викрили на саботажі – 38-річний військовослужбовець за гроші допомагав ухилянтам виїхати з України.

Про це у четвер, 26 травня, повідомили на фейсбук-сторінці Національної поліції України.

Працівники Волинського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції та Волинської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері викрили співробітника одного з місцевих військоматів на саботажі.

38-річний військовий вирішив незаконно збагатитися, поки ЗСУ героїчно боронить Україну. Зловмисник домовлявся з чоловіками призивного віку, які мали намір ухилитися від мобілізації та подальшого проходження служби, і обіцяв за винагороду – 4 500 доларів США – допомогти покинути межі держави.

На передачі «авансу» – тисячі доларів – співробітника військкомату затримали. Гроші вилучили.

За цим фактом слідчі ГУНП Волині розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. За злочинні дії чоловікові може загрожувати до дев‘яти років позбавлення волі.

Фігуранту слідчі поліції готують оголошення про підозру. Наразі його затримали до обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо: секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що росія змінює тактику і планує дестабілізувати ситуацію в Україну через російську агентуру, яка маскується під національних патріотів України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів