Поділитись:

В руках України є важіль тиску на Угорщину – нафтопровід «Дружба», – Олена Зеркаль

Четвер, 26 травня 2022, 11:50

Радниця міністра енергетики України Олена Зеркаль заявила, що Угорщина скористалася російською агресією, фактично вдаючись до шантажу Європейського Союзу, але в нашій країні є чим відповісти.

Про це Зеркаль сказала під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму, передає «Укрінформ» із посиланням на пресслужбу КБФ.

«Що стосується Угорщини, то Угорщина скористалася ситуацією, і фактично ми і Європейський Союз надали їй таку можливість», – сказала вона.

Як констатувала Зеркаль, «апетит» Угорщини щодо фондів Європейського Союзу зростає щодня.

«І вони вирішили, що в них настав такий зірковий час, коли вони можуть вимагати все, що завгодно, аби тільки не зруйнувати європейську єдність», – обурилася Зеркаль.

Вона висловила жаль, що Угорщині дозволили це зробити.

За словами Зеркаль, Європейській комісії фактично довелося вносити зміни до своєї політики й дозволити здійснювати інвестиції, використовувати європейські кошти навіть на побудову нового нафтопроводу і на переобладнання нафтопереробних заводів.

«Але це ще не все. Звичайно, вони отримують ще всі кошти, які були заморожені по інших програмах. І це дійсно сумно, тому що в руках України є прекрасний важіль – це нафтопровід «Дружба», – сказала радниця міністра.

Вона підкреслила, що до Угорщини йде окрема нитка нафтопроводу «Дружба», з якою може «щось статися».

«І, на мій погляд, дуже би доречно було, якщо би з ним щось сталося (нафтопроводом). Але, знову-таки, це в руках уряду і Президента – вирішувати політичні питання, чи дійсно ми хочемо говорити з Орбаном тією мовою, яку він розуміє і яку він нав’язує Європейському Союзу, чи ми ще не готові до цього», – наголосила Зеркаль.

Нагадаємо: Італія закликала ЄС виступити за припинення вогню в Україні – Кіпр та Угорщина підтримали її. Ці країни наполягають на проведенні мирних переговорів України з росією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів