Поділитись:

У Луцьку міркували, як досягти "нульової смертності" на дорогах

Середа, 30 листопада 2016, 09:41
У Луцьку міркували,  як досягти «нульової смертності» на дорогах

У Луцьку обговорили питання безпечного руху автомобільного транспорту на дорогах міста.

Участь у засіданні "круглого столу" взяли перший заступник міського голови Тарас Яковлев, заступник міського голови Юрій Моклиця, депутати Віктор Ящук та Юрій Безпятко, начальник управління транспорту та зв'язку Анатолій Миронюк, представники громадських організацій, правоохоронних органів та небайдужа громадськість, – повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

Розробка схеми організації безпечного дорожнього руху – це важливий документ. "Для того, щоб цей документ якісно працював та приносив користь місту, варто вивчити досвід інших міст, які мають подібні доробки та практиці", – наголосив Юрій Моклиця.

Засновник громадської організації "Vision zero" Віктор Загреба розповів, що метою роботи ГО "Vision zero" є досягнення "нульової смертності" на дорогах. Такої мети уже досягли у багатьох містах Франції, Німеччини, Швеції та інших країн Європи. До слова, правила дорожнього руху у цих країнах є аналогічними з українськими правилами.

Основними шляхами досягнення "нульової смертності" є відповідальність водіїв за порушення правил дорожнього руху, удосконалення дорожньої інфраструктури та систематизацію даних про кількість та характер дорожньо – транспортних пригод, що трапляються на дорогах міста. Важливе значення має дотримання водіями оптимального швидкісного режиму, користування ременями безпеки тощо. Також варто удосконалювати інфраструктуру міських доріг шляхом облаштування "острівців безпеки", нової дорожньої розмітки, грамотного розміщення дорожніх знаків та раціонального використання дорожнього простору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МАЙЖЕ 1,5 МЛН ГРИВЕНЬ ПОТРІБНО НА РОЗРОБКУ СХЕМИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ В ЛУЦЬКУ

У Луцьку, як і у багатьох невеликих містах України та зарубіжжя, особливу увагу приділяють облаштуванню велосипедних доріжок та безпеці руху велосипедистів на автомобільних дорогах.

Аби покращити ситуацію на дорогах міста та уникнути аварій, депутат Юрій Безпятко вважає за необхідне прибрати важковагові автомобілі із міських доріг, а підземні переходи, на думку Віктора Загреби, взагалі є недоцільними.

Надрукувати
мітки:
коментарів
21 квітня 2024
12 квітня 2024
06 квітня 2024
04 квітня 2024
18:00
03 квітня 2024
28 березня 2024
25 березня 2024
07 березня 2024