Поділитись:

Родичі українських бійців можуть отримувати їхні виплати, поки ті у полоні, – Резніков

Середа, 25 травня 2022, 11:31

Грошове забезпечення військовослужбовців, які опинилися у полоні, можуть виплачувати членам їхніх родин за їхнім зверненням.

Про це під час загальнонаціонального телемарафону повідомив міністр оборони Олексій Резніков, пише «Укрінформ».

«Особливо хочу звернути увагу на виплату нашим воїнам, які опинилися у полоні. Грошове забезпечення, яке вони повинні отримувати, виплачується членам родини за їхнім зверненням», – сказав Резніков.

Він звернув увагу, що початок виплат родинам може дещо затримуватися з об’єктивної причини. Адже для того, щоб розпочались ці виплати, має бути виданий відповідний наказ про службове становище військовослужбовця.

«Необхідно не тільки переконатися, що наш воїн у полоні, скажімо, побачити його на відео, треба у визначеному порядку зафіксувати цей факт, щоб надалі усе працювало як годинник», – зазначив міністр.

За словами Резнікова, фінансисти Міноборони тримають на особливому контролі виплати родинам полонених. Він також закликав родичів звертатися до міністерства у разі потреби.

Глава оборонного відомства поінформував, що у травні 2022 року Міністерство оборони перерахувало військовослужбовцям ЗСУ грошове забезпечення та додаткову винагороду за квітень сумарно на 51,5 млрд грн. У червні планується виплатити близько 64,5 млрд грн. Для порівняння, у 2021 році приблизно таку суму сплатили за цілий рік, підкреслив міністр.

Резніков також пообіцяв незабаром надати роз’яснення щодо грошового забезпечення і виплат пораненим, а також щодо виплат родинам загиблих воїнів.

Нагадаємо: 28 лютого Кабмін на виконання указів Президента ухвалив рішення про винагороду в розмірі 30 тисяч гривень українським військовослужбовцям, які воюють на передовій. Водночас військовослужбовцям, які беруть безпосередню участь у бойових діях або забезпечують проведення заходів з національної безпеки та оборони, відсічі та стримування збройної агресії, перебуваючи безпосередньо в районах та у період здійснення зазначених заходів, розмір додаткової винагороди збільшується до 100 тис. грн в розрахунку на місяць, пропорційно часу участі у таких діях та заходах.

Сім’ям загиблих на війні військовослужбовців виплачується одноразова грошова допомога в розмірі 15 млн грн, яка розподіляється рівними частками на всіх отримувачів.

А 1 квітня Уряд ухвалив рішення про виплату 100 тисяч гривень українським захисникам і захисницям, які отримали поранення в бою чи потрапили в полон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів