Поділитись:

Три місяці екоциду: у Міндовкілля підрахували шкоду, завдану екології війною

Середа, 25 травня 2022, 09:14
Три місяці екоциду: у Міндовкілля підрахували шкоду, завдану екології війною

Три місяці тотальної війни рашистів проти України – це три місяці неприхованого екоциду. Українському довкіллю завдано нечуваних збитків.

Про це заявив міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець у Фейсбуці.

«За цей час орки штовхнули світ на межу нової ядерної катастрофи, влаштували масштабні пожежі у Зоні відчуження площею майже 14 тисяч гектарів. Завдали шкоди понад чверті усіх екосистем. На сьогодні підтверджено 254 випадки екоциду та нараховано півтори тисячі фактів знищення українського довкілля», – написав міністр.

Від початку війни Міндовкілля ретельно відстежує та документує усі злочини окупантів. росія обов’язково понесе за них відповідальність. Міндовкілля має на меті максимально відшкодувати всі збитки, нанесені довкіллю.

«Віднедавна кожен із вас може особисто долучитися до зібрання інформації про екологічні злочини. Саме для їх фіксації ми запровадили мобільний застосунок – ЕкоЗагроза. Поширюйте його серед друзів. Нехай це допоможе встановити істину, аби в майбутньому гарантовано покарати рашистів», – закликав міністр.

Нагадаємо, що луцький проєкт «Енергоефективність в громадських будівлях міста Луцька» увійшов до шортлиста престижної премії Emerging Europe Awards 2022.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів