Поділитись:

Майбутня політична сила Саакашвілі обрала координатора на Волині

Вівторок, 29 листопада 2016, 18:53
Майбутня політична сила Саакашвілі обрала координатора на Волині

Координатор  Координатор "Руху нових сил" на Волині Сергій Адамчук на мітингу в Києві
Автор фото:vip.volyn

Ініціативна група "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі, яка покликана стати політичною партією, визначилася з координатором на Волині.

Ним став громадський активіст, співзасновник благодійного фонду "СТОПРАК" Сергій Адамчук.

Як розповів Сергій Адамчук "Конкуренту", раніше він брав участь в різних громадських рухах й організаціях. Публічної політичної діяльності вести не довелося. Хіба що, працював в ролі політтехнолога чи керівника штабу.

Зі слів активіста, рік тому він вирішив остаточно зав'язати з політикою. Цей час чоловік присвятив сім'ї та особистим справам і зовсім не цікавився політичними справами. Крім того, Сергій Адамчук приділяв увагу благодійному фонду "СТОПРАК", а також протягом останніх трьох місяців був консультантом з впровадження Prozorro.

Близько місяця тому, розповідає активіст, йому зателефонували з центральної ініціативної групи "Рух нових сил" і запропонували приєднатися до них. Після деяких роздумів, він таки зважився на цей крок.

"Команда Міхеїла Саакашвілі молода. Це люди з європейською, американською освітою. Ті хто приїхав з ним, або ті, хто вже біля нього. Ці люди вільно володіють англійською. Вони активно спілкуються зі світовими організаціями", – каже активіст.

Мирна акція протесту «Руху нових сил» в Києві  27 листопадаМирна акція протесту «Руху нових сил» в Києві 27 листопада
Автор фото:vip.volyn

Він розповідає, що до руху увійшли молоді люди, які досягли якихось локальних успіхів у своїй діяльності.

В Саакашвілі волинського активіста вразила його близькість до інших. Зокрема, лідер "Руху нових сил" запропонував не називати майбутньої партії його іменем. Адже партію, мовляв, створює не лише він, а вся команда. Крім того, він попросив усіх членів руху звертатися до нього на "ти".

"Він своєрідний таран і політичний гарант того, що люди, менеджери, технократи можуть зробити. І що їм ніякі незрозумілі дзвінки не заблокують діяльність", – зауважує координатор руху на Волині.

Як розповів Сергій Адамчук, Міхеїл Саакашвілі запропонував такий план: спочатку домогтися перевиборів в Раду. А потім, за рік-півтора, провести радикальні реформи і досягнути зростання ВВП країни мінімум в 2-3 рази.

Міхеїл Саакашвілі на мітингуМіхеїл Саакашвілі на мітингу
Автор фото:vip.volyn

Майбутня політична сила Саакашвілі обрала координатора на Волині
Автор фото:vip.volyn

Щодо діяльності на території Волині, активіст озвучив першочергові кроки: з 5-ти чоловік сформувати номінаційний комітет. Після створення цей орган займатиметься формуванням номінаційних комітетів в районах та містах обласного значення. А тоді вже ці комітети проводитимуть оцінку й обиратимуть потенційних членів партії.

"Коли нас назбирається достатня кількість, коли завершимо роботу над установчими документами, тоді й буде початок формування політичної структури", – каже Сергій Адамчук .

"Один з ключових моментів організації нашої діяльності – мінімум бюрократії, погоджень і "перепогоджень", максимальна відкритість", – наголошує він.

Майбутня політична сила Саакашвілі обрала координатора на Волині
Автор фото:vip.volyn

Надрукувати
мітки:
коментарів