Книжки про Гаррі Поттера українською мовою виклали у вільний доступ

Середа, 25 травня 2022, 06:27

Книжки про Гаррі Поттера тепер можна прочитати онлайн..

Про це повідомило видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» у Facebook.

«Коли почалося вторгнення в Україну, наша команда була шокована тим, який вплив це має на безліч людей. Нам, як і всім іншим, хотілося надати хоча б якусь допомогу. Тому ми намагаємося надати безкоштовний доступ до електронних книжок про Гаррі Поттера всім, хто постраждав від війни», – розповіли у видавництві Pottermore Publishing.

Авторка Поттеріани Джоан Роулінґ, Pottermore Publishing, власницею якого вона є і яке займається поширенням електронних версій її книжок різними мовами, та видавці українського перекладу «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» домовились викласти серію, щоб українські діти, яких розкидало по світу через війну, могли почитати ці книжки вільно.

Книжки у перекладі Віктора Морозова можна читати у PDF-форматі на сайті британського видавництва.

Ролінґ також написала про цю можливість у своєму Twitter.

Авторка Гаррі Поттера раніше писала у соціальних мережах, що пожертвує до 1 мільйона фунтів стерлінгів на гуманітарну допомогу дітям в Україні.

«Я особисто підтримаю пожертвування до 1 мільйона фунтів стерлінгів. Велика вдячність усім, хто уже долучився, ви даєте Lumos змогу виконувати важливу роботу, для найбільш уразливих дітей в Україні», – зазначила Ролінґ у реплаї до твіта благодійної організації Lumos.

Також «за рішенням правовласника» з 8 квітня книги про хлопчика-чарівника перестали продаватися в Росії. А британський актор Деніел Редкліф, що зіграв Поттера, продає мантії для допомоги українським родинам, які постраждали через збройну агресію рф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: