Поділитись:

Україна планує приєднатися до роумінгу ЄС та єдиної зони платежів SEPA

Вівторок, 24 травня 2022, 22:07
Україна планує приєднатися до роумінгу ЄС та єдиної зони платежів SEPA
Україна планує найближчим часом приєднатися до роумінгового простору ЄС та до єдиної зони платежів у європейській валюті SEPA.

Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ще два проєкти інтеграції, які ми активно просуваємо й плануємо невдовзі вийти на результат – це приєднання України до роумінгового простору ЄС та до єдиної зони платежів у європейській валюті SEPA», – сказав Шмигаль.

За його словами, перше дасть можливість здійснювати дзвінки між ЄС та Україною без додаткових витрат, а також дозволить українцям користуватися мобільним інтернетом за домашніми тарифами. Друге – приєднання України до Єдиної зони платежів – може відбутися вже влітку і дасть змогу робити перекази у євро без жодних комісій.

«Ми активно впроваджуємо європейські правила фактично в кожному секторі економіки та сфері суспільних відносин», – наголосив прем'єр.

Він запевнив у тому, що вступ України в ЄС – це наша ключова геополітична мета на найближчі роки, і для цього не потрібно 15 років.

SEPA (Single Euro Payments Area) – зона платежів у євро, що дозволяє користувачам здійснювати перекази на карту в більш як 30 країн Європи, зокрема, Польщу, Чехію, Німеччину, Францію, Італію та ін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів