Поділитись:

ЄС на рік скасував всі мита і квоти на експорт з України

Вівторок, 24 травня 2022, 16:17

фото ілюстративне

Рада Європейського Союзу ухвалила рішення, яке дозволяє тимчасову лібералізацію торгівлі та інші торговельні поступки щодо певних українських товарів.

Про це йдеться у заяві на сайті Ради, – пише «Європейська правда».

«Це означає, що протягом одного року ввізне мито на весь український експорт до Європейського Союзу не сплачуватиметься. Завдяки цим заходам ЄС зможе суттєво підтримати економіку України», – йдеться у заяві.

У Брюсселі зазначили, що загарбницька війна росії проти України мала руйнівний вплив на виробничі потужності країни, транспортну інфраструктуру та вихід до Чорного моря, а також на її ширші можливості торгівлі з рештою світу.

Сьогоднішнє рішення буде діяти протягом одного року та призупинить, зокрема:

  • усі тарифи згідно з Розділом IV Угоди про асоціацію між ЄС та Україною, встановлені глибокою та всеосяжною зоною вільної торгівлі (ПВЗВТ), які ще не були лібералізовані. Призупинення охоплює, зокрема: промислову продукцію, що підлягає поступовому скасуванню до кінця 2022 року, фрукти та овочі, що підлягають системі вхідних цін, а також сільськогосподарську продукцію та перероблену сільськогосподарську продукцію, що підлягають тарифним квотам;
  • стягнення антидемпінгових мит на імпорт з України; 
  • застосування загальних правил імпорту щодо імпорту походженням з України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів