Поділитись:

Ракетний удар по нафтобазі в Луцьку: СБУ повідомила про підозру російському офіцеру (відео)

Вівторок, 24 травня 2022, 15:07
Ракетний удар по нафтобазі в Луцьку: СБУ повідомила про підозру російському офіцеру (відео)

Слідчі СБУ встановили, що 27 березня 2022 року командир 23-го винищувального полку авіаційної армії військово-повітряних сил і протиповітряної оборони Повітряно-космічних сил російської федерації Східного військового округу Збройних сил російської федерації віддав наказ завдати ракетний удар по незахищеній цивільній нафтобазі у місті Луцьку.

Про це у вівторок, 24 травня, повідомила пресслужба Служби безпеки України.

Для виконання злочинного наказу військовий льотчик з позивним «79201», вилетів на бойовому літаку фронтової авіації Збройних сил рф  з аеродрому тимчасового базування Барановичі Республіки Білорусь. Не перетинаючи повітряний простір України,  зловмисник здійснив пуск протикорабельної  крилатої ракети, яка  влучила в незахищену нафтобазу у Луцьку. 

Унаслідок ракетного удару відбулось детонування та подальше займання і пошкодження резервуарів з нафтопродуктами, внаслідок чого завдано майнової шкоди на  понад суму 136 млн гривень.  

Слідчі СБУ заочно повідомили про підозру командиру полку Збройних сил російської федерації у вчиненні ним злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, тобто застосування засобів ведення війни, заборонених міжнародним правом, вчинених за попередньою змовою групою осіб, а також віддання наказу на вчинення таких дій) Кримінального кодексу України. 

Підозрюваний буде оголошений в розшук для притягнення його до кримінальної відповідальності. 

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБ України у Волинській області за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.

Ракетний удар по нафтобазі в Луцьку: СБУ повідомила про підозру російському офіцеру (відео)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів