Поділитись:

До кордону Волині перекинули «Іскандери»: чого чекати від Білорусі

Вівторок, 24 травня 2022, 14:10
До кордону Волині перекинули «Іскандери»: чого чекати від Білорусі

Білорусь знову активізувалася. У результаті чергової зустрічі самопроголошеного президента Білорусі олександра лукашенка та президента рф володимира путіна білоруські війська почали перекидати частину сил у напрямку українського кордону, а саме на Волинському і Рівненському напрямку. 

Про це розповів на своєму ютюб-каналі військовий експерт Олег Жданов. 

До кордону Волині перекинули «Іскандери»: чого чекати від Білорусі

Також простежується перекидання російських ракетних установок «Іскандер» на Волинському напрямку. Про це повідомили й у вранішньому зведенні Генштабу, зокрема там зауважили, що агресор перемістив дивізіон ОТРК «Іскандер-М» до Брестської області на відстань до 50 кілометрів від державного кордону України.

До кордону Волині перекинули «Іскандери»: чого чекати від Білорусі

«Ми також бачимо активізацію ведення розвідки у прикордонних районах України з боку Білорусі. Відповідно, зростає ймовірність вступу білоруської армії у війну. На сьогодні, я сказав би, ймовірність становить 50/50. Побачимо, як далі будуть розвиватися події. Або лукашенко продовжить грати свою гру активних дій без втручання у цю війну, або, на жаль, матимемо ще одне вторгнення з боку Білорусі. В принципі ми готові, ми на це очікуємо з перших днів війни», – наголосив Жданов. 

Однак, зауважив він, соціологія показує абсолютно протилежні настрої серед білорусів, зокрема й серед військовослужбовців.

«На сьогодні йде зниження підтримки війни рф проти України і зростає небажання брати участь у цій війні. Особливо коли зараз почалися похорони військовослужбовців білоруської армії, які підписали контракти й воювали у складі різних воєнних кампаній», – розповів експерт. 

Довідково: 

«Іскандер» – сімейство балістичних оперативно-тактичних ракетних комплексів класу земля-земля, (ОТРК): Іскандер, Іскандер-Е, Іскандер-К, Іскандер-М.

«Іскандер-М» – варіант для російських збройних сил, 2 ракети на ПУ, дальність стрільби – до 500 км (офіційно, але може сягати 700 км за експертними оцінками, при застосуванні ядерної боєголовки або полегшеної звичайної).

Висота польоту 6-50 км, велика частина зазвичай проходить на максимальній висоті. Керована протягом всього польоту. Траєкторія не балістична, важкопрогнозована. Ракета виконана за технологією малої помітності радіолокації й також має радіопоглинаюче покриття. Прогнозування цілі при спробі раннього перехоплення додатково ускладнюється інтенсивним маневруванням при зльоті й при спуску до цілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів