Поділитись:

Хабарі поліцейським та відсутність туалетів: лучанка розповіла, як поверталася в Україну (відео)

Понеділок, 23 травня 2022, 19:05
Хабарі поліцейським та відсутність туалетів: лучанка розповіла, як поверталася в Україну (відео)

авто поліцейських, на якому контролювали рух автомобілів з кордону

Лучанці Антоніні Мітлош разом з дитиною довелося ночувати в автівці на узбіччі у прикордонному містечку Устилуг. Вона поверталася в Україну 21 травня і через великі черги кордон вдалося перетнути лише о 23 годині. Відтак, поліцейські повідомили, що рух далі заборонений, адже до 6 ранку 22 травня триває комендантська година. Проте жінка стала свідком неприємної ситуації: багато водіїв все ж проїхали, бо їм вдалося «домовитися» з поліцейськими.

Про це жінка написала на своїй сторінці у фейсбук.

«Принцип, за яким якісь автомобілі пропускали, а якісь ні, був дуже дивним. Хтось розповідав, що він пенсіонер, а тому його варто пропустити, і тихенько тицяв поліцейському гроші. І його пропускали. Водночас інших пенсіонерів не пропускали. Хтось випускав з машини собаку та дітей-підлітків, які впрошували поліцейського, і це спрацьовувало, й машина проїжджала. В той час як інші машини, в яких були діти і собаки, стояли усю ніч», – йдеться в дописі.

Зі слів Антоніни, протягом першої години, коли вони стояли на узбіччі, проїхало багато автомобілів на українській й іноземній реєстрації.

«Проте коли люди почали це знімати на камери і поліцейські це побачили, змушені були прикрити цей процес, і кількість машин, яку вони готові були пропустити у такий спосіб, значно зменшилась. То ж надалі здебільшого пропускали тих, хто мав перепустку. Хоча деякі машини таки протискались. Були й такі автомобілі, які стояли годину-дві разом зі всіма, а потім якось домовлялись з патрульними і їх таки пропускали», – пише Антоніна.

Неприємно вразило лучанку й те, що поряд навіть не було туалетів. Натомість поліцейські вказували, що «люди ходять он туди».
 
«Вони вказали на вулицю з житловими будинками, де також по обидві сторони вулиці стояли припарковані авто. Люди довго шукали там туалет, але, виявилось, що його там немає. Уявляю, які сюрпризи щоранку чекають на мешканців цієї вулиці, коли вони вранці виходять зі своїх будинків», – обурюється жінка.
Стверджує, що з польського боку кордону уздовж лінії черги стоять біотуалети, смітники, є пункт з безкоштовною водою та гарячими напоями.
«Люди стають заручниками ситуації, адже ніхто не знає, як довго буде просуватись черга на кордоні і коли таки вдасться його перетнути. Тому поляки подбали про людей  забезпечили цю ділянку біотуалетами, смітниками, пунктом з питною водою. Ну, а у нас… А ще правила у нас не одні для всіх. Виникає питання: то за що ж боремось?» – пише лучанка.
Ситуацію прокоментувала речниця Нацполіції Волині Марина Балдич. Вона зазначила, що повідомлення, яке лучанка виклала у соціальній мережі фейсбук, поліція зареєструвала у журналі єдиного обліку заяв та повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Воно буде розглянуте у відповідності до Закону України «Про звернення громад». Якщо у результаті перевірки факти, викладені у дописі, підтвердяться, винуватців притягнуть до дисциплінарної відповідальності.
Марина Балдич нагадує, що правоохоронці звертаються до громадян з проханням заздалегідь розраховувати свій час, аби встигнути завершити свої справи до настання комендантської години.
Нагадаємо, що на території області вона діє з 23 по 6 годину ранку.
Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
15 квітня 2024
12 квітня 2024
08 квітня 2024
01 квітня 2024
13 березня 2024
12 березня 2024
28 лютого 2024
20 лютого 2024
19 лютого 2024