Поділитись:

На Львівщині священника московського патріархату облили зеленкою

Понеділок, 23 травня 2022, 14:22
На Львівщині священника московського патріархату облили зеленкою

У місті Стрий Львівської області священника УПЦ так званого московського патріархату Володимира Мандзюка облили зеленкою під час служби.

Про це повідомив релігійний оглядач Іван Петрущак на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Почались випадки самосуду. На фото священник  УПЦ МП із Стрия Володимир Мандзюк, якого обурені люди облили зеленкою. І це тільки початок», – написав Іван Петрущак.

Оглядач додає, що в УПЦ (МП) будуть стверджувати, що священник постраждав за Христа та віру православну.

«Але це маніпуляція. Він постраждав за російську православну церкву і за те що досі належить до неї. Не знаю всіх деталей, але судячи по зеленці, то певно казав щось таке, що місцевим не дуже довподоби», – додав Іван Петрущак.

Голова місіонерського та видавничого відділів Мукачівської єпархії УПЦ МП, редактор єпархіального журналу «Православний літопис», референт архієпископа Мукачівського і Ужгородського УПЦ МП та протоієрей Василій Юрина прокоментував інцидент у себе на сторінці у Фейсбуці. 

«Подивіться, що робить нелюдь, яка рахує себе націоналістами. В цій державі давно не має права, закону, свободи, тому і сталася ця війна», – написав він.

Іван Петрущак підкреслює, що московська церква досі намагається виправдати війну росії проти України.

«Священник УПЦ МП повністю повторив путінський погляд на Україну. Саме російські загарбники вважають, що в Україні безлад і владу захопили «Київська хунта» у 2014 і тому подібне», – написав Петрущак.

Оглядач додає, що ця ситуація навряд послужить конструктивному діалогу і об'єднанню.

«Мені шкода цього нещасного, але я думаю, що ніхто б його і пальцем не чіпав, якби він покинув структуру, на руках яких є кров», – підсумував Іван Петрущак.

Нагадаємо, що 22 травня парафіяни церкви Різдва Пресвятої Богородиці, що у селі Бортнів Поромівської громади, зібралися, щоб змінити приналежність храму УПЦ «московського патріархату» на ПЦУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
21 квітня 2024
19 квітня 2024
12:49
18 квітня 2024
17 квітня 2024
15 квітня 2024
09 квітня 2024
30 березня 2024
11 березня 2024
09 березня 2024
20:10