Поділитись:

У Звірівському лісництві з'явилась екологічна стежка, на якій можна зустріти диких тварин (фото)

Вівторок, 29 листопада 2016, 10:56

У Звірівському лісництві державного підприємства "Ківерцівське лісове господарство" віднедавна діє екологічна стежка.

Маршрут, яким має змогу пройтися кожен (або проїхатися на велосипеді, бо таку послугу тут теж пропонують), прокладений так, що побачити вдасться не лише ліс у всій його красі та різноманітності, а й звірів, зокрема зубрів, оленів, кабанів, зайців, косуль, борсукв, – повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Екологічна стежка пролягає одночасно і територією, де ведеться мисливське господарство. Протяжність екологічної стежки – 2 км. Проходить вона через дубові насадження, повз ставок, де є острів із бесідкою. Маршрут також пролягає через загальнозоологічний заказник місцевого значення "Зубр".

Подорожуючи, можна ознайомитися з рідкісними рослинами. Дорогою побачите годівнички, солонці, оглядові вежі. Перепочити можна, присівши на лавочку, біля кожної з яких лісівники встановили смітник.

Створюючи екологічну стежку, працівники ДП "Ківерцівське ЛГ" також намагалися звернути увагу відвідувачів на проблему, з якою нині через зміни клімату зіштовхнувся світ, – масове всихання хвойних насаджень, пошкоджених шкідниками. Ділянка мертвого лісу, який за умови невчасного прибирання може стати причиною поширення хвороби, нагадують нам, якою всесильною є природна стихія.

Цікавим і повчальним як для дітей, так і для дорослих буде спостереження за життям мурашника, птахами. Підсумком цих спостережень стануть пам'ятки-поради щодо їх охорони і збереження природи, з якими з інформаційних аншлагів до всіх відвідувачів лісу звертаються лісівники. На цій екологічній стежці таких встановлено 24. На них, окрім іншого, – найрізноманітніші цікавинки з історії та життя лісу.

Уся стежка виділена білими вказівними стовпчиками, щоб навіть той, хто у лісі вперше, почувався впевнено.

Тож можна вирушати у маршрут. Єдина перепустка, яка для цього потрібна, – вміння цінувати працю лісівників та любити природу.

Надрукувати
мітки:
коментарів
13:15
24 березня 2024
21 березня 2024
19 березня 2024
15 березня 2024
09:50
11 березня 2024
07 березня 2024
14:26
27 лютого 2024