Поділитись:

ЄБРР у 2017 може збільшити інвестиції в Україну

Вівторок, 29 листопада 2016, 09:05
ЄБРР у 2017 може збільшити інвестиції в Україну

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у понеділок провів зустріч із Президентом Європейського банку реконструкції та розвитку Сумою Чакрабарті.

Сторони обговорили та погодили подальший порядок денний взаємодії та співпраці, – повідомляє Урядовий портал.

"Європейський банк реконструкції та розвитку є нашим фінансовим партнером, винятково важливим інвестором для України. Ми глибоко цінуємо ту співпрацю, яку проводимо спільно з вами, – зазначив Володимир Гройсман. – Уряд налаштований на поглиблення співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку. У нас є низка програм, які ми ведемо разом. Думаємо, що сьогоднішня зустріч буде ще одним поштовхом до поглиблення такої співпраці".

Прем'єр-міністр подякував ЄБРР за практичну роботу, пов'язану з насуванням арки нової безпечної споруди на об'єкт "Укриття". Уряд України високо цінує діяльність ЄБРР як адміністратора Чорнобильського фонду "Укриття" та Рахунку ядерної безпеки, зазначив він.

Під час зустрічі йшлося про об'єднання зусиль стосовно приватизації державних підприємств в Україні, зокрема Одеського припортового заводу, а також про взаємодію в реформуванні управління державних підприємств.

У цьому контексті Володимир Гройсман підкреслив, що уряд працює над реформуванням управління державними підприємствами, що має бути покращено.

"Корпоратизація, приватизація, новий якісний менеджмент і управління майном, яке залишиться в орендних відносинах, – чотири завдання, які стоять перед нами. За ними ми просуваємося вперед", – зазначив Гройсман.

Президент ЄБРР Сума Чакрабарті відзначив зусилля Уряду в проведенні важливих і помітних реформ, які відбуваються в Україні, зокрема у макроекономічній сфері, щодо реформи банківської системи, запровадження електронної системи публічних закупівель ProZorro та е-декларування, продовження співпраці із Міжнародним Валютним Фондом, запровадження ринкової ціни на газ, реформи корпоративного управління в НАК "Нафтогаз", продовженні приватизації.

"Прогрес є очевидним, – зазначив Сума Чакрабарті. – Україна є дуже важливим партнером для ЄБРР. Ми намагаємося підтримувати як реформування в Україні, так і інвестиції в Україну".

Він поінформував, що Україна – друга країна за кількістю інвестицій ЄБРР. В 2016 р. банк інвестує в Україну 400 млн євро, а в наступному році ця сума може бути збільшена. Зокрема, Європейський банк реконструкції та розвитку приділить особливу увагу реформам у міністерствах і відомствах, зокрема з тим, щоб зміцнити і розбудувати їхню інституційну спроможність.

Надрукувати
мітки:
коментарів
05 лютого 2024
19:00
27 січня 2024
04 січня 2024
12 грудня 2023
28 листопада 2023
24 жовтня 2023
28 вересня 2023
27 вересня 2023
15 вересня 2023
28 червня 2023